Bruine tuinbonen met thaine saus

Bruine tuinbonen met thaine saus

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 300 gr. gedroogde tuinbonen, 1 dag op voorhand in het water weken.
  • 1/4 citroen
  • 1 /4 kleine lepel bicarbonaat
  • 2 teentjes geperste look
  • 2 liter water
  • 50 ml. citroensap
  • 50 ml. kookvocht tuinbonen
  • 300 ml. thaine
  • zout

Afwerken per bord :

  • Scheutje olijfolie
  • 1 / 4 kleine lepel komijn
  • 1 /4 rode paprika poeder
  • 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
  • Enkele blaadjes munt
  • 2 eetlepel tomaatjes fijn gesneden

Bereiden :

  1. Was en breng de geweekte tuinbonen aan de kook, haal de schuim er af
  2. Voeg 1 /4 citroen erbij en ook het bicarbonaat aan toe.
  3. Laat 3 uur koken op laag vuur.
  4. Voeg zout aan toe
  5. Neem 50 ml kookvocht en meng het citroensap en thaine en geperste look samen.
  6. Voeg deze mengeling aan de kookpot met tuinbonen.

Serveer

Vul in een diep bord en werk af met komijn en paprika poeder dan er na de tomaat ,  enkele blaadjes munt en peterselie op het laatst een scheutje olijf olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *