Freekeh-Groene tarwe

Freekeh met frisse slaatje

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gr. freekeh
  • 250 ml. water
  • 15 gr. sojaboter
  • peper en zout

Ingrediënten voor de sla:

  • 1 romeinse sla
  • 5 snoeptomaatjes
  • 1 rode ui
  • enkele blaadjes munt
  • fijn gehakte peterselie
  • scheutje olijf olie
  • 5 radijsjes
  • het sap van 1 citroen

Bereiden van de freekeh:

  1. Was de freekeh paar keren met water.
  2. Bak de freekeh in de boter in een diepe pot enkele min.
  3. Kruid de freekeh met peper en zout af.
  4. Blus met kokend water laat verder koken op zacht vuur  met deksel er op tot het water is verdampt.

Bereiden van de sla:

  1. Snij de sla in grove stukken en was goed met water en droog ze.
  2. Snij de tomaten en de radijsjes in 4 en voeg ze toe aan de sla.
  3. Snij de ui in fijne reepjes en voeg toe.
  4. Voeg de munt blaadjes,  peterselie,  het citroen sap en de olijf olie toe.
  5. Breng op smaak met zout

Tip: Serveer met een glaasje yoghurt drank.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *