Gestoofde groentjes met burgul

Gestoofde groentjes met burgul

 

Ingrediënten voor 4 personen :

 

  • 300 gr. gehakt
  • 300 gr. grof burgul
  • 1 rode paprika in fijne stukken
  • 1 groene paprika in fijne stukken
  • 1 ui in stukken
  • 4 gemixte tomaten
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel tomaat puree
  • 350 ml water
  • 20 gr. boter

Bereiden :

  1. Verhit de boter in een pot en bak en roer de uien er in.
  2. Voeg het vlees aan toe en met een vork plet je het vlees in kleine stukken, voeg er peper en zout aan toe.
  3. Voeg al roerend de gemixte tomaten aan toe. Zet het deksel er op en laat 1 uur sudderen op zacht vuur.
  4. Doe de gesneden paprika’s en tomaat puree er bij, roer eens goed, zet het  deksel er terug op en laat 20 min.
  5. Voeg de burgul en het water aan toe en breng op smaak met zout en laat 15 min. sudderen

 

Tip :   serveer met frisse salade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *