Gevulde paprika’s met vlees en rijst

Gevulde paprika’s met rijst

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 250 gr. kalfsgehakt
  • 250 gr. rijst
  • 2 eetlepels gedroogde munt
  • 1 kleine lepel paprika poeder
  • 1 eetlepel tomaat puree
  • Peper
  • Zout
  • 10 rode punt paprika’s (of 5 rode vlees paprika’s)
  •  4 teentjes look
  • Sap van 2 citroenen
  • 4 vlees tomaten grote blokken gesneden

Bereiden :

  1.  Spoel de rijst goed met koud water.
  2. Meng de rijst samen met het gehakt, 1 eetlepel gedroogde munt, tomaat puree, paprika poeder, peper, zout en het citroen sap goed door elkaar.
  3. Was de paprika’s goed met koud water en snij de achter kant er van af en haal de zaadjes er uit met de hand. Pas op om de paprika niet te laten barsten. Spoel nog eens de binnen kant met koud water tot dat alle pitjes eruit zijn.
  4. Vul met de rijst en gehakt mengsel de helft van de paprika’s op.
  5. Neem een kookpot en doe de knoflook erin , plaats de gevulde paprika’s mooi erin en dek af met water tot de paprika’s volledig gedekt zijn met water en zet het deksel op de pot en breng aan de kook op middelmatig vuurtje gedurende 1 uur.
  6. Voeg 1 eetlepel gedroogde munt, voeg indien nodig nog zout aan toe en laat nog 15 min. koken op een zacht vuurtje met het deksel erop.
  7. Zet het vuur uit en laat 15 min. rusten.
  8. Giet de saus uit in een diepe kom, let hierbij op dat de paprika’s er niet uit vallen.
  9. Serveer de paprika’s met een beetje van de kook vocht.
Tip :

Serveer in een aparte kom een beetje los geklopte yoghurt erbij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *