Kbeibat (dumblings)

Kbeibat (dumblings)

 

Ingrediënten voor 24 à 25 stukken

Ingrediënten voor het vlees :

  • 250 gr. gehakt
  • 1 ui
  • 1 bosje peterselie
  • 1 eetlepel tomaat puree
  • 1 eetlepel zoete paprika poeder
  • Peper en zout

Ingrediënten voor het griesmeel deeg :

  • 500 gr. grove griesmeel
  • 420 ml. lauw water
  • 2 kleine lepels zout
  • 3 eetlepels paprika poeder (zoet)

Bereiden van het vlees :

  1. Mix de peterselie en de uien samen zeer fijn.
  2. Meng alles met het gehakt.
  3. Voeg de peper, zout, paprika poeder en de tomaat puree aan toe.

 

Bereiden van het deeg :

  1. Meng de griesmeel samen met de burgul, zout , paprika poeder en 250 ml. water en laat 5 min rusten.
  2. Kneed alles goed met elkaar 3 min en voeg de rest van het lauwe water aan toe en vervolgens kneed nog eens 8 min. door. 
  3. Doe een beetje lauw water in een kom naast je om je handen te bevochtigen.
  4. Neem een hand van 20 gr. van het deeg en maak en druk plat al draaiend in je hand palm,  dikte van 1 cm.
  5. Neem en kleine lepel van het gekruide vlees en doe er in, knijp de uiteinden dicht aan elkaar.
  6. Bevochtig je handen indien het deeg droog of moeilijk kunt open drukken in je h
  7. Doe dit tot het deeg op is en zet de gevulde deeg naast elkaar, pas op dat ze niet aan elkaar plakken.
  8. Doe 4 liter water in een diepe pot en breng aan de kook met 5 kleine lepels zout
  9. Wanneer het water kookt dompel de dumplings een voor een erin. Kook ze niet allemaal tegelijkertijd 15 min.  laten koken
  10. Gebruik een houten lepel om voorzichtig te roeren.
  11. Wanneer ze gekookt zijn haal ze voorzichtig eruit met een zeef lepel en dompel het 2de deel erin en laat opnieuw 15 min. koken.

Serveer met een beetje kook vocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *