Kenafeh met zure room

Kenafeh met zure room

Ingrediënten voor 4 personen:

Ingrediënten voor suiker water:

  • 400 gr. kristal suiker
  • 800 ml. water
  • 1/4 kl. citroen zuur
  • 2 el. blossom water (ook te verkrijgen in ene of andere Turkse of Marokkaanse winkel )

Ingrediënten voor de Kenafeh:

  • 500 gr. Kenafeh ( je kan de kenafeh gemakkijk vinden bij de ene van Turkse of Marokkaanse winkel )
  • 500 gr. zure room 
  • 2500 gr. boter

Bereiden:

  1. Begin eerst met het suiker water te bereiden ( liefst één dag voor af en leg het in de koel kast  ).
  2. Breng het suiker en het water aan de kook, op het moment van de kook voeg de blossom water en het citroen zuur aan toe, zet het vuur af en laat het koud worden.
  3.  Meng de kenafeh met de boter en mix ze goed in de keuken robot.
  4. Be-boter een ronde oven schaal van 30 cm. lang en verdeel 3/4 van de gemixte Kenafeh er in.
  5. Strijk de zure room op de kenafeh en verdeel van de over gebleven gemixte kenafeh er op.
  6. Zet de Kenafeh in de voor verwarmde oven van 200° gedurende 30 tot 35 min. lang.
  7. Neem een groter ronde oven schaal en draai de gebakken kenafeh er in en giet het koude water suiker gelijkmatig er op.

Serveer: werk af met fijn gemalen pistache noten .

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *