Rode linzen soep

Rode linzen soep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gr. rode linzen
  • 1 l. water
  • 1 ui in 4 gesneden
  • 1 rode paprika
  • 10 gr. sojaboter
  • 10 gr. vermicelli
  • 10 gr. fijne burgul
  • 300 ml. water
  • 1 kl. komijn
  • zout

Afwerken:

  • mes punt, rode piment  fijn gesneden (vrij blijvend)
  • croutons
  • 1 el. fijn gesneden lente uitjes
  • snuifje komijn

Bereiden:

  1. Spoel de linzen goed af met koud water paar keer.
  2. Breng de linzen aan de kook  met 1 l. water en haal de schuim er af.
  3. Zet het vuur laag en voeg de ui en de paprika aan toe en laat 30 min. koken.
  4. Bak de vermicelli bruin in hete boter.
  5. Mix de soep met de mixer en breng op smaak met zout en komijn.
  6. Voeg de gebakken vermicelli, burgul en 300 ml. water aan toe en laat nog 5 min. koken.
  7.  Serveer in een soep kom en werk af met de fijn gesneden piment, lente ui, snuifje komijn en croutons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *