Varkens haasje in wijn saus

Varkens haasje in wijn saus

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 600 gr. varkens haasje
  • 250 gr. champignon
  • 3 wortels grof gesneden
  • 2 uien in reepjes gesneden
  • 2 teentjes look in reepjes gesneden
  • 2 el. bloem
  • 2 el. mosterd
  • 75 cl. rode wijn
  • tak tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • boter
  •  peper & zout

Breiden:

  1. Snij het varkens haasje in plakjes van 2 vingers dik, en kruid ze met peper & zout.
  2. Bak het varkens haasje in boter en geef ze een krokante korstje, en leg ze in een oven pot .
  3.  Stoof de uien en de look samen in de zelfde pan met een beetje boter en voeg ze  toe aan het vlees .
  4. Bak vervolgens de champignon  en de wortels en voeg ze toe aan het vlees, uien en de look.
  5. Strooi een beetje bloem op het vlees en de gebakken groentjes  en roer de wijn en de mosterd er op.
  6. Doe een tak tijm en een laurier blaadjes er in kruid af met peper & zout.
  7. Zet de pot in een voor verwarmde oven van 180° zonder hitte lucht gedurende 1 u.
  8. Serveer risotto rijst er bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *