Verse tuinbonen met yoghurt of thaine saus

Verse tuinbonen met yoghurt saus

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 1 kg. verse tuinbonen
  • 2 teentjes look
  • 20 gr. plantaardige boter
  • 130 gr. tomaat puree
  • 1 l. water
  • peper & zout

Ingrediënt voor de yoghurt saus:

  • 100 gr. yoghurt
  • 1/4 teentje look
  • zout

Ingrediënten voor de thaine saus.

  • 60 gr. thaine
  • 1/4 teentje look
  • zout

Bereiden:

  1. Verwijder de harde vezels van de zijkanten van de tuinbonen met een mes.
  2. Was de tuinbonen en snij ze in stukken van 2 cm. lang.
  3. Verhit de boter in een kook pot, pers de look en bak ze kort er in.
  4. Dep de bonen droog en voeg ze aan de look, roer bak tot de boontjes een bruine korstje hebben.
  5. Kruid af met peper en zout, voeg de tomaat puree er bij en roer tot dat de puree goed gemengd is.
  6. Doe 1 l. kokend water erbij en laat 35 min. koken op een zacht vuurtje.
  7. Breng op smaak met een beetje peper en zout als het nodig is.

Maak de saus:

  1. Klop de yoghurt of de thaine los met de klopper in een kom.
  2. Pers de 1/4 teentje look en voeg ze aan toe.
  3. Breng op smaak met zout.

 

Serveer: In een kom en werk af met de yoghurt of thaine saus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *