Ingrediënten voor 3 a 4 personen:
Het deeg :
- 500 gr. Bloem
- 1 kleine lepel zout
- 1 kleine lepel suiker
- ½ kleine lepel droge gist
- 10 cl olijf olie
- 200 ml water
Het vlees en groenten :
- 250 gr. gehakt
- 2 uien
- 1 bosje peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 20 munt blaadjes
- 2 tomaatjes
- 1 eetlepel tomaat puree
- 1 eetlepel suiker
- Peper en zout
- Rode paprika poeder (zoet)
Bereiden van het vlees met de groentjes :
- – Mix al de groentjes samen in de keuken robot.
- – Meng de groentjes samen met het vlees en de paprika poeder, suiker, peper , zout, tomaat puree.
- – Dek af met plasticfolie en zet in de koel kast.
Bereiden van het deeg :
- Neem een grote kom en los de gist op in het water.
- Doe de bloem , suiker , olie erbij en als laatst het zout.
- Kneed alles samen gedurende 10 min.
- Dek het deeg af met een natte keuken doek en laat het deeg 1 uur rusten.
- Verdeel het deeg in balletjes van 50 gr.
- Rol het deeg open met de deeg roller 1cm dik.
- Strooi een beetje bloem op de ovenplank en plaats het deeg erop.
- Neem 2 eetlepels van gemixte groentjes met vlees en smeer mooi open op het deeg.
- Bak op een voor verwarmde oven op 230° C ingesteld op onderstaande stand zonder hete lucht in voor 8 min.
Werk af :
- gegrilde paprika, gekuist en in kleine stukken gesneden.
- gegrilde aubergine, gekuiste en in kleine stukken gesneden.
- enkele blaadjes munt.
- radijs in schijfjes gesneden.
Serveer :
Werk af met de gegrilde groentjes en de blaadjes munt zoals op de foto getoond.
Tip :
klop 250 gr. natuur yoghurt op met een beetje water en snuifje zout en serveer in een beker.