[:nl]Bruine tuinbonen met thaine saus[:en]Brown beans with tahin sauce[:]

[:nl]

Bruine tuinbonen met thaine saus

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 300 gr. gedroogde tuinbonen, 1 dag op voorhand in het water weken.
  • 1/4 citroen
  • 1 /4 kleine lepel bicarbonaat
  • 2 teentjes geperste look
  • 2 liter water
  • 50 ml. citroensap
  • 50 ml. kookvocht tuinbonen
  • 300 ml. thaine
  • zout

Afwerken per bord :

  • Scheutje olijfolie
  • 1 / 4 kleine lepel komijn
  • 1 /4 rode paprika poeder
  • 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
  • Enkele blaadjes munt
  • 2 eetlepel tomaatjes fijn gesneden

Bereiden :

  1. Was en breng de geweekte tuinbonen aan de kook, haal de schuim er af
  2. Voeg 1 /4 citroen erbij en ook het bicarbonaat aan toe.
  3. Laat 3 uur koken op laag vuur.
  4. Voeg zout aan toe
  5. Neem 50 ml kookvocht en meng het citroensap en thaine en geperste look samen.
  6. Voeg deze mengeling aan de kookpot met tuinbonen.

Serveer

Vul in een diep bord en werk af met komijn en paprika poeder dan er na de tomaat ,  enkele blaadjes munt en peterselie op het laatst een scheutje olijf olie.[:en]

 

Brown beans with tahin sauce

Ingredients for 4 people:

  • 300 gr. dried garden beans, 1 day in advance in the water weeks.
  • 1/4 lemon
  • 1/4 small spoon baking soda
  • 2 cloves of pressed garlic
  • 2 litres water
  • 50 ml. lemon juice
  • 50 ml. cooking moisture ot the brown beans
  • 300 ml. tahin
  • Salt

Finish by Board:

  • drizzle of olive oil
  • 1/4 small spoon cumin
  • 1/4 red paprika powder
  • 1 tablespoon finely chopped parsley
  • single mint leaves
  • 2 tablespoon tomatoes finely sliced

Prepare:

  1. Wash and bring the soaked beans to the boil, remove the foam.
  2. Add 1/4 lemon and also the baking soda.
  3. Allow 3 hours of cooking on low heat.
  4. Add salt .
  5. Take 50 ml of cooking fluid and mix the lemon juice and thaine and the pressed garlic together.
  6. Add this mixture to the cooking pot with garden beans.

Serve:
Fill in a deep plate and finish with cumin and paprika powder then there after,  the tomato, some mint leaves and parsley at last a drizzle of olive oil.[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *