Bruine tuinbonen met thaine saus
Ingrediënten voor 4 personen :
- 300 gr. gedroogde tuinbonen, 1 dag op voorhand in het water weken.
- 1/4 citroen
- 1 /4 kleine lepel bicarbonaat
- 2 teentjes geperste look
- 2 liter water
- 50 ml. citroensap
- 50 ml. kookvocht tuinbonen
- 300 ml. thaine
- zout
Afwerken per bord :
- Scheutje olijfolie
- 1 / 4 kleine lepel komijn
- 1 /4 rode paprika poeder
- 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
- Enkele blaadjes munt
- 2 eetlepel tomaatjes fijn gesneden
Bereiden :
- Was en breng de geweekte tuinbonen aan de kook, haal de schuim er af
- Voeg 1 /4 citroen erbij en ook het bicarbonaat aan toe.
- Laat 3 uur koken op laag vuur.
- Voeg zout aan toe
- Neem 50 ml kookvocht en meng het citroensap en thaine en geperste look samen.
- Voeg deze mengeling aan de kookpot met tuinbonen.
Serveer
Vul in een diep bord en werk af met komijn en paprika poeder dan er na de tomaat , enkele blaadjes munt en peterselie op het laatst een scheutje olijf olie.