[:nl]
Bruine tuinbonen met thaine saus
Ingrediënten voor 4 personen :
- 300 gr. gedroogde tuinbonen, 1 dag op voorhand in het water weken.
- 1/4 citroen
- 1 /4 kleine lepel bicarbonaat
- 2 teentjes geperste look
- 2 liter water
- 50 ml. citroensap
- 50 ml. kookvocht tuinbonen
- 300 ml. thaine
- zout
Afwerken per bord :
- Scheutje olijfolie
- 1 / 4 kleine lepel komijn
- 1 /4 rode paprika poeder
- 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
- Enkele blaadjes munt
- 2 eetlepel tomaatjes fijn gesneden
Bereiden :
- Was en breng de geweekte tuinbonen aan de kook, haal de schuim er af
- Voeg 1 /4 citroen erbij en ook het bicarbonaat aan toe.
- Laat 3 uur koken op laag vuur.
- Voeg zout aan toe
- Neem 50 ml kookvocht en meng het citroensap en thaine en geperste look samen.
- Voeg deze mengeling aan de kookpot met tuinbonen.
Serveer
Vul in een diep bord en werk af met komijn en paprika poeder dan er na de tomaat , enkele blaadjes munt en peterselie op het laatst een scheutje olijf olie.[:en]
Brown beans with tahin sauce
Ingredients for 4 people:
- 300 gr. dried garden beans, 1 day in advance in the water weeks.
- 1/4 lemon
- 1/4 small spoon baking soda
- 2 cloves of pressed garlic
- 2 litres water
- 50 ml. lemon juice
- 50 ml. cooking moisture ot the brown beans
- 300 ml. tahin
- Salt
Finish by Board:
- drizzle of olive oil
- 1/4 small spoon cumin
- 1/4 red paprika powder
- 1 tablespoon finely chopped parsley
- single mint leaves
- 2 tablespoon tomatoes finely sliced
Prepare:
- Wash and bring the soaked beans to the boil, remove the foam.
- Add 1/4 lemon and also the baking soda.
- Allow 3 hours of cooking on low heat.
- Add salt .
- Take 50 ml of cooking fluid and mix the lemon juice and thaine and the pressed garlic together.
- Add this mixture to the cooking pot with garden beans.
Serve:
Fill in a deep plate and finish with cumin and paprika powder then there after, the tomato, some mint leaves and parsley at last a drizzle of olive oil.[:]