Gegrilde aubergine met thaine

[:nl]

Gegrilde aubergine met tahin

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 gegrilde aubergine (of oven gebakken)
  •  50 gr. thaine (sesam pasta)
  •  1/4 citroen (enkel sap)
  •  zout
  •  ½ teentje knoflook

Afwerking :

  •  Scheutje olijf olie
  •  Enkele blaadjes munt
  •  Sneetje brood

Bereiden :

  1.  Na het grillen van de aubergine (of bakken) verwijder de zwarte schil ervan.
  2.  Doe de aubergine in een kom, voeg de tahin, citroen sap, zout en de knoflook erbij.
  3.  Mix alles goed tot een gladde massa.
  4.  Neem een sneetje brood en smeer het erop.
  5.  Werk af met scheutje olijf olie en munt blaadje.

Tip  : voor oven gebakken aubergine, maak er een papillot van en zet ze in een voor verwarmde oven.  Zet de oven aan in bovenste stand alleen.

 

[:en]

Grilled eggplant with tahini

Ingredients for 2 people:

  • 1 grilled eggplant (or oven baked)
  • 50 gr. thaine (Sesame paste)
  • 1/4 Lemon (Juice only)
  •  Salt
  •  ½ clove garlic

Finish:

  •  Drizzle of olive oil
  • Single mint leaves
  •  Slice of bread
  • Pomegranate seeds

Prepare:

  1.  After grilling the eggplant (or baking) remove the black rind from it.
  2. Put the eggplant in a bowl, add the tahini, lemon juice, salt and the garlic there.
  3.  Mix everything well to a smooth mass.
  4. Take a slice of bread and smear it.
  5.  Finish off with drizzle of olive oil and mint leaf.

TIP: For oven fried eggplant, make a papillot and put them in a preheated oven.  Turn the oven on in top position only.[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *