[:nl]
Gegrilde aubergine met tahin
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 gegrilde aubergine (of oven gebakken)
- 50 gr. thaine (sesam pasta)
- 1/4 citroen (enkel sap)
- zout
- ½ teentje knoflook
Afwerking :
- Scheutje olijf olie
- Enkele blaadjes munt
- Sneetje brood
Bereiden :
- Na het grillen van de aubergine (of bakken) verwijder de zwarte schil ervan.
- Doe de aubergine in een kom, voeg de tahin, citroen sap, zout en de knoflook erbij.
- Mix alles goed tot een gladde massa.
- Neem een sneetje brood en smeer het erop.
- Werk af met scheutje olijf olie en munt blaadje.
Tip : voor oven gebakken aubergine, maak er een papillot van en zet ze in een voor verwarmde oven. Zet de oven aan in bovenste stand alleen.
[:en]
Grilled eggplant with tahini
Ingredients for 2 people:
- 1 grilled eggplant (or oven baked)
- 50 gr. thaine (Sesame paste)
- 1/4 Lemon (Juice only)
- Salt
- ½ clove garlic
Finish:
- Drizzle of olive oil
- Single mint leaves
- Slice of bread
- Pomegranate seeds
Prepare:
- After grilling the eggplant (or baking) remove the black rind from it.
- Put the eggplant in a bowl, add the tahini, lemon juice, salt and the garlic there.
- Mix everything well to a smooth mass.
- Take a slice of bread and smear it.
- Finish off with drizzle of olive oil and mint leaf.
TIP: For oven fried eggplant, make a papillot and put them in a preheated oven. Turn the oven on in top position only.[:]