[:nl]
Druivenbladeren met groentjes
Ingrediënten voor 3 personen :
- 250 gr. druivenbladeren
- 250 gr. risotto rijst
- 20 gr. fijn gehakte peterselie
- 15 gr. verse munt
- 2 sjalot fijn gesneden
- 2 tomaat fijn gesneden
- 1 kl. droge munt
- 1/2 kl. gemalen koffie
- 1/2 kl. zout
- 1/2 kl. zwarte peper
- 1/2 kl. citroen zout
- 50 gr. granaatappel siroop
- 80 ml. olijf olie
- 1 l. water
Bereiden :
- Verhit de olijf olie en bak de ui er in.
- Voeg de tomaat,droge munt,koffie,zout,peper,citroen zout en de granaatappel siroop aan toe.
- Roer bak eventjes en voeg de peterselie aan toe.
- Snij de munt fijn en voeg toe.(de munt als laatst snijden en toevoegen om niet zwart te laten worden) .
- Neem een druif blaadje laat 1 vinger vrij en plaats een beetje van de vulling er in.
- Strijk de vulling horizontaal met je hand door het blaadje.
- Vouw de vrij gedeelte en de zijkanten op de vulling en rol goed tot de einde.
- Dek de bodem van een diepe pot af met enkele losse blaadjes en plaats de gerolde blaadjes mooi in.
- Dek nog eens de geplaatste blaadjes in de pot af met enkele losse blaadjes.
- Plaats een passende bord omgekeerd op de gerolde druivenbladeren in de pot en dek af met 1 l. water.
- Breng de pot aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 u koken.
[:en]
Grape leaves with vegetables
Ingredients for 3 people:
- 250 gr. Grape leaves
- 250 gr. Risotto rice
- 20 gr. finely chopped parsley
- 15 gr. fresh mint
- 2 shallots finely sliced
- 2 Tomato finely sliced
- 1 small spoon Dry Mint
- 1/2 small spoon Ground coffee
- 1/2 small spoon Salt
- 1/2 small spoon Black pepper
- 1/2 small spoon Lemon Salt
- 50 gr. Pomegranate syrup
- 80 ml. Olive oil
- 1 L. Water
Prepare:
- Heat the olive oil and fry the onion.
- Add the tomato, dry mint, coffee, salt, pepper, lemon Salt and the pomegranate syrup to it.
- Stir fry for a few moments and add the parsley.
- Cut the coin fine and add. (The coin as last cut and add to not let it be black).
- Take a grape petal leave 1 finger free and place a bit of stuffing in it.
- Smear the filling horizontally with your hand through the petal.
- Fold the free section and sides on the filling and roll well to the end.
- Cover the bottom of a deep pot with some loose leaves and place the rolled leaves nicely.
- Cover again the placed leaves in the jar with some loose leaves.
- Place an appropriate plate reversed on the rolled grape leaves in the jar and cover with 1 ch. water.
- Bring the pot to the boil, put the heat low and let it 1 hour cook.