Druivenbladeren met groentjes – Jalangi

Druivenbladeren met  groentjes

Ingrediënten voor 3 personen :

  • 250 gr. druivenbladeren
  • 250 gr. risotto rijst
  • 20 gr. fijn gehakte peterselie
  • 15 gr. verse munt
  • 2 sjalot fijn gesneden
  • 2 tomaat fijn gesneden
  • 1 kl. droge munt
  • 1/2 kl. gemalen koffie
  • 1/2 kl. zout
  • 1/2 kl. zwarte peper
  • 1/2 kl. citroen zout
  • 50 gr. granaatappel siroop
  • 80 ml. olijf olie
  • 1 l. water

Bereiden :

  1. Verhit de olijf olie en bak de ui er in.
  2. Voeg de tomaat,droge munt,koffie,zout,peper,citroen zout en de granaatappel siroop aan toe.
  3. Roer bak eventjes en voeg de peterselie aan toe.
  4. Snij de munt fijn en voeg toe.(de munt als laatst snijden en toevoegen om niet zwart te laten worden) .
  5. Neem een druif blaadje laat 1 vinger vrij en plaats een beetje van de vulling er in.
  6. Strijk de vulling horizontaal met je hand door het blaadje.
  7. Vouw de vrij gedeelte en de zijkanten op de vulling en rol goed tot de einde.
  8. Dek de bodem van een diepe pot af met enkele losse blaadjes en plaats de gerolde blaadjes mooi in.
  9. Dek nog eens de geplaatste blaadjes in de pot af met enkele losse blaadjes.
  10. Plaats een passende bord omgekeerd op de gerolde druivenbladeren in de pot en dek af met 1 l. water.
  11. Breng de pot aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 u koken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.