Druivenbladeren met groentjes
Ingrediënten voor 3 personen :
- 250 gr. druivenbladeren
- 250 gr. risotto rijst
- 20 gr. fijn gehakte peterselie
- 15 gr. verse munt
- 2 sjalot fijn gesneden
- 2 tomaat fijn gesneden
- 1 kl. droge munt
- 1/2 kl. gemalen koffie
- 1/2 kl. zout
- 1/2 kl. zwarte peper
- 1/2 kl. citroen zout
- 50 gr. granaatappel siroop
- 80 ml. olijf olie
- 1 l. water
Bereiden :
- Verhit de olijf olie en bak de ui er in.
- Voeg de tomaat,droge munt,koffie,zout,peper,citroen zout en de granaatappel siroop aan toe.
- Roer bak eventjes en voeg de peterselie aan toe.
- Snij de munt fijn en voeg toe.(de munt als laatst snijden en toevoegen om niet zwart te laten worden) .
- Neem een druif blaadje laat 1 vinger vrij en plaats een beetje van de vulling er in.
- Strijk de vulling horizontaal met je hand door het blaadje.
- Vouw de vrij gedeelte en de zijkanten op de vulling en rol goed tot de einde.
- Dek de bodem van een diepe pot af met enkele losse blaadjes en plaats de gerolde blaadjes mooi in.
- Dek nog eens de geplaatste blaadjes in de pot af met enkele losse blaadjes.
- Plaats een passende bord omgekeerd op de gerolde druivenbladeren in de pot en dek af met 1 l. water.
- Breng de pot aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 u koken.