[:nl]Druivenbladeren met groentjes – Jalangi[:en]Filled grape leaves – Jalangi (vegi)[:]

[:nl]

Druivenbladeren met  groentjes

Ingrediënten voor 3 personen :

  • 250 gr. druivenbladeren
  • 250 gr. risotto rijst
  • 20 gr. fijn gehakte peterselie
  • 15 gr. verse munt
  • 2 sjalot fijn gesneden
  • 2 tomaat fijn gesneden
  • 1 kl. droge munt
  • 1/2 kl. gemalen koffie
  • 1/2 kl. zout
  • 1/2 kl. zwarte peper
  • 1/2 kl. citroen zout
  • 50 gr. granaatappel siroop
  • 80 ml. olijf olie
  • 1 l. water

Bereiden :

  1. Verhit de olijf olie en bak de ui er in.
  2. Voeg de tomaat,droge munt,koffie,zout,peper,citroen zout en de granaatappel siroop aan toe.
  3. Roer bak eventjes en voeg de peterselie aan toe.
  4. Snij de munt fijn en voeg toe.(de munt als laatst snijden en toevoegen om niet zwart te laten worden) .
  5. Neem een druif blaadje laat 1 vinger vrij en plaats een beetje van de vulling er in.
  6. Strijk de vulling horizontaal met je hand door het blaadje.
  7. Vouw de vrij gedeelte en de zijkanten op de vulling en rol goed tot de einde.
  8. Dek de bodem van een diepe pot af met enkele losse blaadjes en plaats de gerolde blaadjes mooi in.
  9. Dek nog eens de geplaatste blaadjes in de pot af met enkele losse blaadjes.
  10. Plaats een passende bord omgekeerd op de gerolde druivenbladeren in de pot en dek af met 1 l. water.
  11. Breng de pot aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 u koken.

 [:en]

Grape leaves with vegetables

Ingredients for 3 people:

  • 250 gr. Grape leaves
  • 250 gr. Risotto rice
  • 20 gr. finely chopped parsley
  • 15 gr. fresh mint
  • 2 shallots finely sliced
  • 2 Tomato finely sliced
  • 1  small spoon Dry Mint
  • 1/2 small spoon Ground coffee
  • 1/2 small spoon Salt
  • 1/2 small spoon Black pepper
  • 1/2 small spoon Lemon Salt
  • 50 gr. Pomegranate syrup
  • 80 ml. Olive oil
  • 1 L. Water

Prepare:

  1. Heat the olive oil and fry the onion.
  2. Add the tomato, dry mint, coffee, salt, pepper, lemon Salt and the pomegranate syrup to it.
  3. Stir fry for a few moments and add the parsley.
  4. Cut the coin fine and add. (The coin as last cut and add to not let it be black).
  5. Take a grape petal leave 1 finger free and place a bit of stuffing in it.
  6. Smear the filling horizontally with your hand through the petal.
  7. Fold the free section and sides on the filling and roll well to the end.
  8. Cover the bottom of a deep pot with some loose leaves and place the rolled leaves nicely.
  9. Cover again the placed leaves in the jar with some loose leaves.
  10. Place an appropriate plate reversed on the rolled grape leaves in the jar and cover with 1 ch. water.
  11. Bring the pot to the boil, put the heat low and let it 1 hour cook.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *