Kbeibat (dumblings)
Ingrediënten voor 24 à 25 stukken
Ingrediënten voor het vlees :
- 250 gr. gehakt
- 1 ui
- 1 bosje peterselie
- 1 eetlepel tomaat puree
- 1 eetlepel zoete paprika poeder
- Peper en zout
Ingrediënten voor het griesmeel deeg :
- 500 gr. grove griesmeel
- 420 ml. lauw water
- 2 kleine lepels zout
- 3 eetlepels paprika poeder (zoet)
Bereiden van het vlees :
- Mix de peterselie en de uien samen zeer fijn.
- Meng alles met het gehakt.
- Voeg de peper, zout, paprika poeder en de tomaat puree aan toe.
Bereiden van het deeg :
- Meng de griesmeel samen met de burgul, zout , paprika poeder en 250 ml. water en laat 5 min rusten.
- Kneed alles goed met elkaar 3 min en voeg de rest van het lauwe water aan toe en vervolgens kneed nog eens 8 min. door.
- Doe een beetje lauw water in een kom naast je om je handen te bevochtigen.
- Neem een hand van 20 gr. van het deeg en maak en druk plat al draaiend in je hand palm, dikte van 1 cm.
- Neem en kleine lepel van het gekruide vlees en doe er in, knijp de uiteinden dicht aan elkaar.
- Bevochtig je handen indien het deeg droog of moeilijk kunt open drukken in je h
- Doe dit tot het deeg op is en zet de gevulde deeg naast elkaar, pas op dat ze niet aan elkaar plakken.
- Doe 4 liter water in een diepe pot en breng aan de kook met 5 kleine lepels zout
- Wanneer het water kookt dompel de dumplings een voor een erin. Kook ze niet allemaal tegelijkertijd 15 min. laten koken
- Gebruik een houten lepel om voorzichtig te roeren.
- Wanneer ze gekookt zijn haal ze voorzichtig eruit met een zeef lepel en dompel het 2de deel erin en laat opnieuw 15 min. koken.