[:nl]Kbeibat (dumblings)[:en]Dumblings- kbeibat[:]

[:nl]

Kbeibat (dumblings)

 

Ingrediënten voor 24 à 25 stukken

Ingrediënten voor het vlees :

  • 250 gr. gehakt
  • 1 ui
  • 1 bosje peterselie
  • 1 eetlepel tomaat puree
  • 1 eetlepel zoete paprika poeder
  • Peper en zout

Ingrediënten voor het griesmeel deeg :

  • 500 gr. grove griesmeel
  • 420 ml. lauw water
  • 2 kleine lepels zout
  • 3 eetlepels paprika poeder (zoet)

Bereiden van het vlees :

  1. Mix de peterselie en de uien samen zeer fijn.
  2. Meng alles met het gehakt.
  3. Voeg de peper, zout, paprika poeder en de tomaat puree aan toe.

 

Bereiden van het deeg :

  1. Meng de griesmeel samen met de burgul, zout , paprika poeder en 250 ml. water en laat 5 min rusten.
  2. Kneed alles goed met elkaar 3 min en voeg de rest van het lauwe water aan toe en vervolgens kneed nog eens 8 min. door. 
  3. Doe een beetje lauw water in een kom naast je om je handen te bevochtigen.
  4. Neem een hand van 20 gr. van het deeg en maak en druk plat al draaiend in je hand palm,  dikte van 1 cm.
  5. Neem en kleine lepel van het gekruide vlees en doe er in, knijp de uiteinden dicht aan elkaar.
  6. Bevochtig je handen indien het deeg droog of moeilijk kunt open drukken in je h
  7. Doe dit tot het deeg op is en zet de gevulde deeg naast elkaar, pas op dat ze niet aan elkaar plakken.
  8. Doe 4 liter water in een diepe pot en breng aan de kook met 5 kleine lepels zout
  9. Wanneer het water kookt dompel de dumplings een voor een erin. Kook ze niet allemaal tegelijkertijd 15 min.  laten koken
  10. Gebruik een houten lepel om voorzichtig te roeren.
  11. Wanneer ze gekookt zijn haal ze voorzichtig eruit met een zeef lepel en dompel het 2de deel erin en laat opnieuw 15 min. koken.

Serveer met een beetje kook vocht.

[:en]

Dumblings- kbeibat

Ingredients for 24 to 25 pieces:

Ingredients for the meat:

  • 250 gr. chopped
  • 1 onion
  • 1 bunch of parsley
  • 1 tablespoon tomato puree
  • 1 tablespoon sweet paprika powder
  • pepper and salt

Ingredients for the semolina dough:

  • 500 gr. coarse semolina                                                                                 
  • 420 ml. lukewarm water
  • 2 small spoons of salt
  • 3 tablespoons sweet pepper powder

Preparation of the meat:

  1. Mix the parsley and the onions together very finely.
  2. Mix everything with the minced meat.
  3. Add the pepper, salt, paprika powder and the tomato puree to it.

Prepare the dough:

  1. Mix the semolina with the burgul, salt, paprika powder and 250 ml water and let rest 5 min.
  2. Knead everything well with each other 3 min and add the rest of the lukewarm water to it and then knead another 8 mins.
  3. Put a little lukewarm water in a bowl next to you to moisten your hands.
  4. Take a hand of 20 gr. of the dough and make and press flat already rotating in your palm, thickness of 1 cm.
  5. Take and small spoon of the spiced meat and put in it, squeeze the ends close to each other.
  6. Moisten your hands with some water if the dough is dry or hard to open in your hand.
  7. Do this until the dough is on and put the filled dough side by side, beware that they do not stick together.
  8. Put 4 liter of water in a deep pot and bring to a boil with 5 small spoons of salt.
  9. When the water boils dip the dumplings one by one in it. Do not boil them all at the same time let cook 15 min.
  10. Use a wooden spoon to stir gently.
  11. When they are cooked, gently pull them out with a sieve spoon and dip the 2nd part into it and let it cook for 15 minutes.
  12. Serve with a little cooking damp.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *