[:nl]Griesmeel-pudding[:en]Semolinapudding[:]

[:nl]

Griesmeelpudding

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 135 Gr. fijne griesmeel
  • 270 gr. kristalsuiker
  • 870 ml. Water
  • 1/4 kleine lepel citroenzuur
  • 30 gr. boter
  • Kaneelstukken + fijn gemalen kaneel voor de afwerking
  • Pistachenoten fijn gemalen

Bereiden:

  1. Neem een pot en doe het water, de suiker en de kaneelstukken erin en breng het aan de kook.
  2. Voeg het citroenzuur toe net voor het kookpunt en kook op een zacht vuur.
  3. Verhit een sauspan en doe de boter erin en bak het griesmeel goudbruin op een zacht vuur.
  4. Haal de kaneelstokjes uit het kokende water en voeg het gebakken griesmeel toe, zet het vuur uit. Plaats het deksel op de pot en laat 30 minuten rusten.
  5. Neem een bord en giet de gewenste hoeveelheid erin en strooi een beetje kaneelpoeder en pistachenoten in het bord.

Tip :  Werk af met een grote lepel zure room.

 [:en]
Semolinapudding

Ingredients for 4 people:

  • 135 Gr. fine semolina
  • 270 gr. granulated sugar
  • 870 ml. Water
  • 1/4 small Spoon citric acid
  • 30 gr. butter
  • Cinnamon pieces + finely ground cinnamon for finishing
  • Pistachio nuts finely grinded

Prepare:

  1. Take a pot and put the water, sugar and the cinnamon pieces into it and bring it to boil.
  2. Add the citric acid just before the boiling point and cook on a soft fire.
  3. Heat a sauce pan and put the butter in it and fry the semolina golden brown on a soft fire.
  4. Remove the cinnamon sticks from the boiling water and add the baked semolina into it, turn off the heat. Put the lid on the jar and letit rest for 30 min.
  5. Take a serving plate and pour the desired amount into it and sprinkle a little cinnamon powder and pistachio nuts in the board.

Tip:
Finish with a large spoon of sour cream.[:]

1 gedachte over “[:nl]Griesmeel-pudding[:en]Semolinapudding[:]”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *