[:nl]Rode linzen soep[:en]Red lentil soup[:]

[:nl]

Rode linzen soep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gr. rode linzen
  • 1 l. water
  • 1 ui in 4 gesneden
  • 1 rode paprika
  • 10 gr. sojaboter
  • 10 gr. vermicelli
  • 10 gr. fijne burgul
  • 300 ml. water
  • 1 kl. komijn
  • zout

Afwerken:

  • mes punt, rode piment  fijn gesneden (vrij blijvend)
  • croutons
  • 1 el. fijn gesneden lente uitjes
  • snuifje komijn

Bereiden:

  1. Spoel de linzen goed af met koud water paar keer.
  2. Breng de linzen aan de kook  met 1 l. water en haal de schuim er af.
  3. Zet het vuur laag en voeg de ui en de paprika aan toe en laat 30 min. koken.
  4. Bak de vermicelli bruin in hete boter.
  5. Mix de soep met de mixer en breng op smaak met zout en komijn.
  6. Voeg de gebakken vermicelli, burgul en 300 ml. water aan toe en laat nog 5 min. koken.
  7.  Serveer in een soep kom en werk af met de fijn gesneden piment, lente ui, snuifje komijn en croutons.

[:en]

Red lentil soup

Ingredients for 4 people:

  • 250 gr. red lentils
  • 1 l. Water
  • 1 onion in 4 cut
  • 1 red paprika
  • 10 gr. Soy butter
  • 10 gr. vermicelli
  • 10 gr. Fine Burgul
  • 300 ml. Water
  • 1 small Cumin
  • Salt

Finishing:

  • Knife point, red piment finely cut (free lasting)
  • Croutons
  • 1 tbsp. finely sliced spring onions
  • Pinch of cumin

Prepare:

  1. Rinse the lentils well with cold water few times.
  2. Bring the lentils to a boil with 1 ch. Water and remove the foam.
  3. Place the heat low and add the onion and peppers and cook for 30 min.
  4. Bake the vermicceli brown in hot butter.
  5. Mix the soup with the mixer and season with salt and cumin.
  6. Add the baked vermicceli, burgul and 300 ml. of water and let it cook for 5 more minutes.
  7.  Serve in a soup bowl and finish with the finely sliced piment, spring onion, pinch of cumin and croutons.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *