Naar de inhoud springen
Rode linzen soep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gr. rode linzen
- 1 l. water
- 1 ui in 4 gesneden
- 1 rode paprika
- 10 gr. sojaboter
- 10 gr. vermicelli
- 10 gr. fijne burgul
- 300 ml. water
- 1 kl. komijn
- zout
Afwerken:
- mes punt, rode piment fijn gesneden (vrij blijvend)
- croutons
- 1 el. fijn gesneden lente uitjes
- snuifje komijn
Bereiden:
- Spoel de linzen goed af met koud water paar keer.
- Breng de linzen aan de kook met 1 l. water en haal de schuim er af.
- Zet het vuur laag en voeg de ui en de paprika aan toe en laat 30 min. koken.
- Bak de vermicelli bruin in hete boter.
- Mix de soep met de mixer en breng op smaak met zout en komijn.
- Voeg de gebakken vermicelli, burgul en 300 ml. water aan toe en laat nog 5 min. koken.
- Serveer in een soep kom en werk af met de fijn gesneden piment, lente ui, snuifje komijn en croutons.