[:nl]
Rode linzen soep
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 gr. rode linzen
- 1 l. water
- 1 ui in 4 gesneden
- 1 rode paprika
- 10 gr. sojaboter
- 10 gr. vermicelli
- 10 gr. fijne burgul
- 300 ml. water
- 1 kl. komijn
- zout
Afwerken:
- mes punt, rode piment fijn gesneden (vrij blijvend)
- croutons
- 1 el. fijn gesneden lente uitjes
- snuifje komijn
Bereiden:
- Spoel de linzen goed af met koud water paar keer.
- Breng de linzen aan de kook met 1 l. water en haal de schuim er af.
- Zet het vuur laag en voeg de ui en de paprika aan toe en laat 30 min. koken.
- Bak de vermicelli bruin in hete boter.
- Mix de soep met de mixer en breng op smaak met zout en komijn.
- Voeg de gebakken vermicelli, burgul en 300 ml. water aan toe en laat nog 5 min. koken.
- Serveer in een soep kom en werk af met de fijn gesneden piment, lente ui, snuifje komijn en croutons.
[:en]
Red lentil soup
Ingredients for 4 people:
- 250 gr. red lentils
- 1 l. Water
- 1 onion in 4 cut
- 1 red paprika
- 10 gr. Soy butter
- 10 gr. vermicelli
- 10 gr. Fine Burgul
- 300 ml. Water
- 1 small Cumin
- Salt
Finishing:
- Knife point, red piment finely cut (free lasting)
- Croutons
- 1 tbsp. finely sliced spring onions
- Pinch of cumin
Prepare:
- Rinse the lentils well with cold water few times.
- Bring the lentils to a boil with 1 ch. Water and remove the foam.
- Place the heat low and add the onion and peppers and cook for 30 min.
- Bake the vermicceli brown in hot butter.
- Mix the soup with the mixer and season with salt and cumin.
- Add the baked vermicceli, burgul and 300 ml. of water and let it cook for 5 more minutes.
- Serve in a soup bowl and finish with the finely sliced piment, spring onion, pinch of cumin and croutons.
[:]