Broodje pita

Broodje pita

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  500 gr. Kipfilet in dunne reepjes
  •  1 blokje kip bouillon
  •  1 kleine lepel gedroogde knoflook
  • ½ kleine lepel komijn
  •  ½ kleine lepel curry
  •  ½ kleine lepel gember
  •  1 kleine lepel pita kruiden (of kip kruiden)
  •  1 kleine lepel gedroogde koriander
  •  1 eetlepel geperste knoflook
  •  ½ eetlepel paprika puree
  •  ½ eetlepel tomaat puree
  •  1 eetlepel soja saus
  •  150 ml natuur azijn
  •  500 gr. yoghurt
  •  150 ml zonnebloem olie
  •  ½ citroen in reepjes

Bereiden :

  1.  Meng de kruiden met de yoghurt en olie en azijn samen in een kom.
  2.  Meng de rest van de ingrediënten samen en doe als laatst de kip erbij, dek goed af met plastic folie en zet een nacht in de koelkast.
  3.  Doe de gemarineerde kip in een zeef en laat 1 uur uitlekken in haal de citroen reepjes eruit.
  4.  Bak de gemarineerde kip in een hete pan met een beetje boter en olie half gaar.
  5.  Zet de half gare kip in de voorverwarmde oven op 250°C in bovenstaande stand enkele minuten tot het mooi bruin komt.
Afwerking :
  •  Mayonaise
  •  Fijn gesneden tomaat in blokjes
  •  Fijn gesneden augurkjes in blokjes
  • Pita brood
Serveer :
  1.  Smeer 1 eetlepel mayonaise op pita brood.
  2. Doe er de kip er op samen met de augurk en tomaat.
  3.  Plooi het brood op elkaar en grill mooi bruin.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *