Broodje pita
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gr. Kipfilet in dunne reepjes
- 1 blokje kip bouillon
- 1 kleine lepel gedroogde knoflook
- ½ kleine lepel komijn
- ½ kleine lepel curry
- ½ kleine lepel gember
- 1 kleine lepel pita kruiden (of kip kruiden)
- 1 kleine lepel gedroogde koriander
- 1 eetlepel geperste knoflook
- ½ eetlepel paprika puree
- ½ eetlepel tomaat puree
- 1 eetlepel soja saus
- 150 ml natuur azijn
- 500 gr. yoghurt
- 150 ml zonnebloem olie
- ½ citroen in reepjes
Bereiden :
- Meng de kruiden met de yoghurt en olie en azijn samen in een kom.
- Meng de rest van de ingrediënten samen en doe als laatst de kip erbij, dek goed af met plastic folie en zet een nacht in de koelkast.
- Doe de gemarineerde kip in een zeef en laat 1 uur uitlekken in haal de citroen reepjes eruit.
- Bak de gemarineerde kip in een hete pan met een beetje boter en olie half gaar.
- Zet de half gare kip in de voorverwarmde oven op 250°C in bovenstaande stand enkele minuten tot het mooi bruin komt.
Afwerking :
- Mayonaise
- Fijn gesneden tomaat in blokjes
- Fijn gesneden augurkjes in blokjes
- Pita brood
Serveer :
- Smeer 1 eetlepel mayonaise op pita brood.
- Doe er de kip er op samen met de augurk en tomaat.
- Plooi het brood op elkaar en grill mooi bruin.