[:nl]Broodje pita[:en]Chicken fajitas [:]

[:nl]

Broodje pita

Ingrediënten voor 4 personen:

  •  500 gr. Kipfilet in dunne reepjes
  •  1 blokje kip bouillon
  •  1 kleine lepel gedroogde knoflook
  • ½ kleine lepel komijn
  •  ½ kleine lepel curry
  •  ½ kleine lepel gember
  •  1 kleine lepel pita kruiden (of kip kruiden)
  •  1 kleine lepel gedroogde koriander
  •  1 eetlepel geperste knoflook
  •  ½ eetlepel paprika puree
  •  ½ eetlepel tomaat puree
  •  1 eetlepel soja saus
  •  150 ml natuur azijn
  •  500 gr. yoghurt
  •  150 ml zonnebloem olie
  •  ½ citroen in reepjes

Bereiden :

  1.  Meng de kruiden met de yoghurt en olie en azijn samen in een kom.
  2.  Meng de rest van de ingrediënten samen en doe als laatst de kip erbij, dek goed af met plastic folie en zet een nacht in de koelkast.
  3.  Doe de gemarineerde kip in een zeef en laat 1 uur uitlekken in haal de citroen reepjes eruit.
  4.  Bak de gemarineerde kip in een hete pan met een beetje boter en olie half gaar.
  5.  Zet de half gare kip in de voorverwarmde oven op 250°C in bovenstaande stand enkele minuten tot het mooi bruin komt.
Afwerking :
  •  Mayonaise
  •  Fijn gesneden tomaat in blokjes
  •  Fijn gesneden augurkjes in blokjes
  • Pita brood
Serveer :
  1.  Smeer 1 eetlepel mayonaise op pita brood.
  2. Doe er de kip er op samen met de augurk en tomaat.
  3.  Plooi het brood op elkaar en grill mooi bruin.

 

[:en] 

Chicken fajitas

Ingredients for 4 people:

  •  500 gr. chicken fillet in thin strips
  •  1 cube chicken broth
  •  1 small spoon of dried garlic
  • ½ Small spoon cumin
  • ½ Small Spoon curry
  • ½ Small spoon ginger
  • 1 small spoon of pita herbs (or chicken herbs)
  • 1 small spoon of dried coriander
  •  1 tablespoon pressed garlic
  • ½ tablespoon paprika puree
  •  ½ tablespoon tomato puree
  •  1 tablespoon soy sauce
  •  150 ml natural vinegar
  • 500 gr. yogurt
  • 150 ml sunflower oil
  •  ½ Lemon in Strips

 

Prepare:

  1. Mix the herbs with the yogurt and oil and vinegar together in a bowl.
  2. Mix the rest of the ingredients together and do as last the chicken, cover well with plastic foil and put one night in the fridge.
  3. Put the marinated chicken in a sieve and let it drain for 1 hour in get the lemon strips out.
  4. Fry the marinated chicken in a hot pan with a little butter and oil half cooked.
  5.  Put the half-done chicken in the preheated oven at 250 °c in the upper position for a few minutes until it comes out nicely brown.

Finish:

  • Mayonnaise
  •  Finely sliced tomato in cubes
  •  Finely sliced pickles in cubes
  •  Pita Bread

Serve:

  1.  Smear 1 tablespoon of mayonnaise on pita bread.
  2. Put the chicken on it along with the pickle and tomato.
  3. Fold the bread on each other and grill nicely brown.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *