[:nl]
Linzen met burgul en gebakken uitjes
Ingrediënten voor 4 personen :
- 270 gr. bruine linzen gewassen
- 400 gr. grof burgul
- 1 1/2 l. water
- 200 ml. olijf olie
- Zout
- 1 ui in fijne reepjes gesneden
Bereiden :
- Breng de linzen aan de kook met 1 1/2 l. water met deksel erop 40 min.
- Voeg de burgul toe aan de linzen en laat verder koken ongeveer 15 min. op een zacht vuur en breng op smaak met zout.
- Neem een andere pot en verhit de olijf olie er in en bak de uitjes goud bruin.
- Haal de gebakken uitjes uit de olie en giet de warme olie over de linzen en burgul, zet het deksel erop en laat 5 min. rusten.
- Roer de linzen met burgul voorzichtig en serveer in een bord, werk af met de gebakken uitjes.
Tip : een frisse slaatje past lekker erbij.
[:en]
Lentils with burgul and fried onions
Ingredients for 4 people:
- 270 gr. brown lentil crops
- 400 gr. coarse burgul
- 1 1/2 L. water
- 200 ml. Olive oil
- Salt
- 1 onion cut into fine strips
Prepare:
- Bring the lentils to a boil with 1 1/2 l. water with lid on it 40 min.
- Add the burgul to the lentils and allow to cook for about 15 min. On a soft fire and season with salt.
- Take another pot and heat the olive oil in it and fry the onions golden brown.
- Remove the baked onions from the oil and pour the warm oil over the lentils and burgul, put the lid on it and let rest for 5 min.
- Stir the lentils with burgul gently and serve in a plate, finish with the baked onions.
Tip: A fresh salad fits nicely.[:]