Linzen met burgul en gebakken uitjes

Linzen met burgul en gebakken uitjes

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 270 gr. bruine linzen gewassen
  • 400 gr. grof burgul
  • 1 1/2 l. water
  • 200 ml. olijf olie
  • Zout
  • 1 ui in fijne reepjes gesneden

Bereiden :

  1. Breng de linzen aan de kook met 1 1/2 l. water met deksel erop 40 min.
  2. Voeg de burgul toe aan de linzen en laat verder koken ongeveer 15 min. op een zacht vuur en breng op smaak met zout.
  3. Neem een andere pot en verhit de olijf olie er in en bak de uitjes goud bruin.
  4. Haal de gebakken uitjes uit de olie en giet de warme olie over de linzen en burgul, zet het deksel erop en laat 5 min. rusten.
  5. Roer de linzen met burgul voorzichtig en serveer in een bord, werk af met de gebakken uitjes.
Tip : een frisse slaatje past lekker erbij.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.