Linzen met burgul en gebakken uitjes
Ingrediënten voor 4 personen :
- 270 gr. bruine linzen gewassen
- 400 gr. grof burgul
- 1 1/2 l. water
- 200 ml. olijf olie
- Zout
- 1 ui in fijne reepjes gesneden
Bereiden :
- Breng de linzen aan de kook met 1 1/2 l. water met deksel erop 40 min.
- Voeg de burgul toe aan de linzen en laat verder koken ongeveer 15 min. op een zacht vuur en breng op smaak met zout.
- Neem een andere pot en verhit de olijf olie er in en bak de uitjes goud bruin.
- Haal de gebakken uitjes uit de olie en giet de warme olie over de linzen en burgul, zet het deksel erop en laat 5 min. rusten.
- Roer de linzen met burgul voorzichtig en serveer in een bord, werk af met de gebakken uitjes.
Tip : een frisse slaatje past lekker erbij.