[:nl]Linzen met burgul en gebakken uitjes[:en]Lentils with burgul and fried onions[:]

[:nl]

Linzen met burgul en gebakken uitjes

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 270 gr. bruine linzen gewassen
  • 400 gr. grof burgul
  • 1 1/2 l. water
  • 200 ml. olijf olie
  • Zout
  • 1 ui in fijne reepjes gesneden

Bereiden :

  1. Breng de linzen aan de kook met 1 1/2 l. water met deksel erop 40 min.
  2. Voeg de burgul toe aan de linzen en laat verder koken ongeveer 15 min. op een zacht vuur en breng op smaak met zout.
  3. Neem een andere pot en verhit de olijf olie er in en bak de uitjes goud bruin.
  4. Haal de gebakken uitjes uit de olie en giet de warme olie over de linzen en burgul, zet het deksel erop en laat 5 min. rusten.
  5. Roer de linzen met burgul voorzichtig en serveer in een bord, werk af met de gebakken uitjes.
Tip : een frisse slaatje past lekker erbij.

 

[:en]

Lentils with burgul and fried onions

Ingredients for 4 people:

  • 270 gr. brown lentil crops
  • 400 gr. coarse burgul
  • 1 1/2 L. water
  • 200 ml. Olive oil
  • Salt
  • 1 onion cut into fine strips

Prepare:

  1. Bring the lentils to a boil with 1 1/2 l. water with lid on it 40 min.
  2. Add the burgul to the lentils and allow to cook for about 15 min. On a soft fire and season with salt.
  3. Take another pot and heat the olive oil in it and fry the onions golden brown.
  4. Remove the baked onions from the oil and pour the warm oil over the lentils and burgul, put the lid on it and let rest for 5 min.
  5. Stir the lentils with burgul gently and serve in a plate, finish with the baked onions.

Tip: A fresh salad fits nicely.[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *