[:nl]
Qenshrin’s gestoofde courgettes met burgul
Ingrediënten voor 4 personen :
- 4 courgettes in blokjes gesneden
- 250 gr. gekookte kikkererwten uit blik
- 4 tomaten in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels gedroogde munt
- 2 teentjes look geperst
- 1 eetlepel tomaat puree
- Peper en zout
- 1 eetlepel boter (plantaardig)
Bereiden :
- Verhit de look samen met de boter in een kookpot.
- Roer en bak de courgettes samen met het look enkele min.
- Voeg de tomaatjes erbij en kruid af met peper en zout.
- Zet het deksel erop en laat 40 min sudderen op zacht vuur.
- Voeg de tomaten puree en de kikkererwten toe en roer.
- Laat 10 min sudderen.
- Doe de munt erbij en zet het vuur uit.
Ingrediënten voor de bulgur :
- 270 gr. bulgur (grof)
- 270 gr. vermicelli
- 2 eetlepel boter
- 675 ml. kokend water
- Zout
Bereiden :
- Verhit de boter in de pan en laat de boter goed warm zijn.
- Bak de vermicelli mooi bruin in de boter.
- Voeg de burgul er bij en roer en bak samen met de vermicelli gedurende 10 min op zacht vuur.
- Voeg het kokend water aan toe en breng op smaak met zout, zet deksel erop en laat 15 min koken op zacht vuur.
- Serveer de gestoofde courgettes naast de burgul zoals op de foto.
[:en]
Qenshrin’s braised zucchini with Burgul
Ingredients for 4 people:
- 4 diced zucchini
- 250 gr. boiled chickpeas canned
- 4 tomatoes cut into small cubes
- 2 tablespoons dried mint
- 2 cloves garlic pressed
- 1 tablespoon tomato puree
- Pepper and salt
- 1 tablespoon butter (vegetable)
Prepare:
- Heat the garlic together with the butter in a cooking pot.
- Stir and fry the courgettes together with the garlic some min.
- Add the tomatoes and season with salt and pepper.
- Put the lid on it and let 40 min simmer on low heat.
- Add the tomato paste and the chickpeas and stir.
- Let simmer for 10 min.
- Add the mint and turn off the heat.
Ingredients for the bulgur:
- 270 gr. bulgur (Coarse)
- 270 gr. vermicelli
- 2 tablespoon butter
- 675 ml. Boiling water
- Salt
Prepare:
- Heat the butter in the pan and let the butter be warm.
- Bake the vermicelli nicely brown in the butter.
- Add the burgul and stir and bake with the vermicelli for 10 min on low heat.
- Add the boiling water and season with salt, put lid on it and simmer for 15 min on soft heat.
- Serve the braised zucchini next to the burgul as shown in the picture.
[:]