[:nl]Qenshrin’s gestoofde courgettes met burgul[:en]Qenshrin’s braised zucchini with Burgul[:]

[:nl]

Qenshrin’s gestoofde courgettes met burgul

Ingrediënten voor 4 personen :

  •  4 courgettes in blokjes gesneden
  • 250 gr. gekookte kikkererwten uit blik
  • 4 tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gedroogde munt
  • 2 teentjes look geperst
  • 1 eetlepel tomaat puree
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel boter (plantaardig)

Bereiden :

  1.  Verhit de look samen met de boter in een kookpot.
  2.  Roer en bak de courgettes samen met het look enkele min.
  3.  Voeg de tomaatjes erbij en kruid af met peper en zout.
  4.  Zet het deksel erop en laat 40 min sudderen op zacht vuur.
  5.  Voeg de tomaten puree en de kikkererwten toe en roer.
  6.  Laat 10 min sudderen.
  7.  Doe de munt erbij en zet het vuur uit.

Ingrediënten voor de bulgur :

  • 270 gr. bulgur (grof)
  • 270 gr. vermicelli
  • 2 eetlepel boter
  • 675 ml. kokend water
  • Zout

Bereiden :

  1. Verhit de boter in de pan en laat de boter goed warm zijn.
  2. Bak de vermicelli mooi bruin in de boter.
  3. Voeg de burgul er bij en roer en bak samen met de vermicelli gedurende 10 min op zacht vuur.
  4. Voeg het kokend water aan toe en breng op smaak met zout, zet deksel erop en laat 15 min koken op zacht vuur.
  5. Serveer de gestoofde courgettes naast de burgul zoals op de foto.

 

[:en]

Qenshrin’s braised zucchini with Burgul

Ingredients for 4 people:

  •  4 diced zucchini
  • 250 gr. boiled chickpeas canned
  • 4 tomatoes cut into small cubes
  • 2 tablespoons dried mint
  • 2 cloves garlic pressed
  • 1 tablespoon tomato puree
  • Pepper and salt
  • 1 tablespoon butter (vegetable)

Prepare:

  1.  Heat the garlic together with the butter in a cooking pot.
  2.  Stir and fry the courgettes together with the garlic some min.
  3.  Add the tomatoes and season with salt and pepper.
  4.  Put the lid on it and let 40 min simmer on low heat.
  5.  Add the tomato paste and the chickpeas and stir.
  6.  Let simmer for 10 min.
  7.  Add the mint and turn off the heat.

Ingredients for the bulgur:

  • 270 gr. bulgur (Coarse)
  • 270 gr. vermicelli
  • 2 tablespoon butter
  • 675 ml. Boiling water
  • Salt

Prepare:

  1. Heat the butter in the pan and let the butter be warm.
  2. Bake the vermicelli nicely brown in the butter.
  3. Add the burgul and stir and bake with the vermicelli for 10 min on low heat.
  4. Add the boiling water and season with salt, put lid on it and simmer for 15 min on soft heat.
  5. Serve the braised zucchini next to the burgul as shown in the picture.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *