Qenshrin’s gestoofde courgettes met burgul
Ingrediënten voor 4 personen :
- 4 courgettes in blokjes gesneden
- 250 gr. gekookte kikkererwten uit blik
- 4 tomaten in kleine blokjes gesneden
- 2 eetlepels gedroogde munt
- 2 teentjes look geperst
- 1 eetlepel tomaat puree
- Peper en zout
- 1 eetlepel boter (plantaardig)
Bereiden :
- Verhit de look samen met de boter in een kookpot.
- Roer en bak de courgettes samen met het look enkele min.
- Voeg de tomaatjes erbij en kruid af met peper en zout.
- Zet het deksel erop en laat 40 min sudderen op zacht vuur.
- Voeg de tomaten puree en de kikkererwten toe en roer.
- Laat 10 min sudderen.
- Doe de munt erbij en zet het vuur uit.
Ingrediënten voor de bulgur :
- 270 gr. bulgur (grof)
- 270 gr. vermicelli
- 2 eetlepel boter
- 675 ml. kokend water
- Zout
Bereiden :
- Verhit de boter in de pan en laat de boter goed warm zijn.
- Bak de vermicelli mooi bruin in de boter.
- Voeg de burgul er bij en roer en bak samen met de vermicelli gedurende 10 min op zacht vuur.
- Voeg het kokend water aan toe en breng op smaak met zout, zet deksel erop en laat 15 min koken op zacht vuur.
- Serveer de gestoofde courgettes naast de burgul zoals op de foto.