Qenshrin’s gestoofde courgettes met burgul

Qenshrin’s gestoofde courgettes met burgul

Ingrediënten voor 4 personen :

  •  4 courgettes in blokjes gesneden
  • 250 gr. gekookte kikkererwten uit blik
  • 4 tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetlepels gedroogde munt
  • 2 teentjes look geperst
  • 1 eetlepel tomaat puree
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel boter (plantaardig)

Bereiden :

  1.  Verhit de look samen met de boter in een kookpot.
  2.  Roer en bak de courgettes samen met het look enkele min.
  3.  Voeg de tomaatjes erbij en kruid af met peper en zout.
  4.  Zet het deksel erop en laat 40 min sudderen op zacht vuur.
  5.  Voeg de tomaten puree en de kikkererwten toe en roer.
  6.  Laat 10 min sudderen.
  7.  Doe de munt erbij en zet het vuur uit.

Ingrediënten voor de bulgur :

  • 270 gr. bulgur (grof)
  • 270 gr. vermicelli
  • 2 eetlepel boter
  • 675 ml. kokend water
  • Zout

Bereiden :

  1. Verhit de boter in de pan en laat de boter goed warm zijn.
  2. Bak de vermicelli mooi bruin in de boter.
  3. Voeg de burgul er bij en roer en bak samen met de vermicelli gedurende 10 min op zacht vuur.
  4. Voeg het kokend water aan toe en breng op smaak met zout, zet deksel erop en laat 15 min koken op zacht vuur.
  5. Serveer de gestoofde courgettes naast de burgul zoals op de foto.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.