[:nl]
Freekeh met frisse slaatje
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gr. freekeh
- 250 ml. water
- 15 gr. sojaboter
- peper en zout
Ingrediënten voor de sla:
- 1 romeinse sla
- 5 snoeptomaatjes
- 1 rode ui
- enkele blaadjes munt
- fijn gehakte peterselie
- scheutje olijf olie
- 5 radijsjes
- het sap van 1 citroen
Bereiden van de freekeh:
- Was de freekeh paar keren met water.
- Bak de freekeh in de boter in een diepe pot enkele min.
- Kruid de freekeh met peper en zout af.
- Blus met kokend water laat verder koken op zacht vuur met deksel er op tot het water is verdampt.
Bereiden van de sla:
- Snij de sla in grove stukken en was goed met water en droog ze.
- Snij de tomaten en de radijsjes in 4 en voeg ze toe aan de sla.
- Snij de ui in fijne reepjes en voeg toe.
- Voeg de munt blaadjes, peterselie, het citroen sap en de olijf olie toe.
- Breng op smaak met zout
Tip: Serveer met een glaasje yoghurt drank.
[:en]
Freekeh with fresh salad
Ingredients for 2 people:
- 200 gr. freekeh
- 250 ml. Water
- 15 gr. Soy butter
- Pepper and salt
Ingredients for lettuce:
- 1 roman lettuce
- 5 sweet tomatoes
- 1 red onion
- single mint leaves
- finely chopped parsley
- drizzle of olive oil
- 5 radishes
- the juice of 1 lemon
Preparing the Freekeh:
- Wash the freekeh several times with water.
- Bake the freekeh in the butter in a deep pot some min.
- Season the freekeh with salt and pepper.
- Quenching with boiling water allows further cooking on a soft fire with a lid on it, until the water has evaporated.
Prepare the lettuce:
- Cut the lettuce into coarse pieces and wash well with water and dry them.
- Cut the tomatoes and radishes into 4 and add them to the lettuce.
- Cut the onion into fine strips and add.
- Add the mint leaves, parsley, lemon juice and olive oil.
- Season with salt
TIP: Serve with a glass of yoghurt drink.[:]