[:nl]Freekeh-Groene tarwe[:en]Freekeh with fresh salad[:]

[:nl]

Freekeh met frisse slaatje

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gr. freekeh
  • 250 ml. water
  • 15 gr. sojaboter
  • peper en zout

Ingrediënten voor de sla:

  • 1 romeinse sla
  • 5 snoeptomaatjes
  • 1 rode ui
  • enkele blaadjes munt
  • fijn gehakte peterselie
  • scheutje olijf olie
  • 5 radijsjes
  • het sap van 1 citroen

Bereiden van de freekeh:

  1. Was de freekeh paar keren met water.
  2. Bak de freekeh in de boter in een diepe pot enkele min.
  3. Kruid de freekeh met peper en zout af.
  4. Blus met kokend water laat verder koken op zacht vuur  met deksel er op tot het water is verdampt.

Bereiden van de sla:

  1. Snij de sla in grove stukken en was goed met water en droog ze.
  2. Snij de tomaten en de radijsjes in 4 en voeg ze toe aan de sla.
  3. Snij de ui in fijne reepjes en voeg toe.
  4. Voeg de munt blaadjes,  peterselie,  het citroen sap en de olijf olie toe.
  5. Breng op smaak met zout

Tip: Serveer met een glaasje yoghurt drank.

 [:en]

Freekeh with fresh salad

Ingredients for 2 people:

  • 200 gr. freekeh
  • 250 ml. Water
  • 15 gr. Soy butter
  • Pepper and salt

Ingredients for lettuce:

  • 1 roman lettuce
  • 5 sweet tomatoes
  • 1 red onion
  • single mint leaves
  • finely chopped parsley
  • drizzle of olive oil
  • 5 radishes
  • the juice of 1 lemon

Preparing the Freekeh:

  1. Wash the freekeh several times with water.
  2. Bake the freekeh in the butter in a deep pot some min.
  3. Season the freekeh with salt and pepper.
  4. Quenching with boiling water allows further cooking on a soft fire with a lid on it,  until the water has evaporated.

Prepare the lettuce:

  1. Cut the lettuce into coarse pieces and wash well with water and dry them.
  2. Cut the tomatoes and radishes into 4 and add them to the lettuce.
  3. Cut the onion into fine strips and add.
  4. Add the mint leaves, parsley, lemon juice and olive oil.
  5. Season with salt

TIP: Serve with a glass of yoghurt drink.[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *