Witte bonen met rijst en vermicelli

Witte bonen met rijst en vermicelli

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 240 gr. gedroogde witte bonen
  • 500 ml. water
  • 140 gr. tomaat puree
  • 20 gr. sojaboter
  • 1 sjalot brunoise gesneden
  • peper en zout

Bereiden:

  1.  Week de bonen 1 dag vooraf en ververs het water om de 6 uren.
  2. Kook de voor geweekte bonen in het water gedurende 2u op zacht vuur met deksel er op.
  3. Spoel de gekookte bonen onder koud water.
  4. Verhit de boter in een kook pot en stoof de sjalot  glanzend bruin.
  5. Voeg de bonen aan toe, roer en bak enkele min.
  6. Voeg de tomaat puree en 500 ml. water aan toe.
  7. Breng op smaak met peper en zout laat verder 30 min. koken op zacht vuur met deksel er op.

Ingrediënten voor de rijst:

  • 60 gr. vermicelli
  • 225 gr. risotto rijst
  • 30 gr. sojaboter
  • zout

Bereiden:

  1. Verhit de boter in een kook pan en bak de vermicelli goud bruin.
  2. Was de rijst goed,  3 tal keren met water en voeg toe aan de vermicelli.
  3. Roer en bak de rijst samen met de vermicelli 5 tal min. op zacht vuur.
  4. Voeg warm water aan toe volgens de bereiding wijze van de rijst ( 1 deel rijst 2 delen water).
  5. Breng op smaak met zout en laat verder koken met deksel er op volgens de gaar tijd van de bereiding wijze.

TIP: Je kan de rijst naast de bonen serveren of serveer de rijst in een apart bord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.