[:nl]Witte bonen met rijst en vermicelli[:en]White beans with rice and noodles[:]

[:nl]

Witte bonen met rijst en vermicelli

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 240 gr. gedroogde witte bonen
  • 500 ml. water
  • 140 gr. tomaat puree
  • 20 gr. sojaboter
  • 1 sjalot brunoise gesneden
  • peper en zout

Bereiden:

  1.  Week de bonen 1 dag vooraf en ververs het water om de 6 uren.
  2. Kook de voor geweekte bonen in het water gedurende 2u op zacht vuur met deksel er op.
  3. Spoel de gekookte bonen onder koud water.
  4. Verhit de boter in een kook pot en stoof de sjalot  glanzend bruin.
  5. Voeg de bonen aan toe, roer en bak enkele min.
  6. Voeg de tomaat puree en 500 ml. water aan toe.
  7. Breng op smaak met peper en zout laat verder 30 min. koken op zacht vuur met deksel er op.

Ingrediënten voor de rijst:

  • 60 gr. vermicelli
  • 225 gr. risotto rijst
  • 30 gr. sojaboter
  • zout

Bereiden:

  1. Verhit de boter in een kook pan en bak de vermicelli goud bruin.
  2. Was de rijst goed,  3 tal keren met water en voeg toe aan de vermicelli.
  3. Roer en bak de rijst samen met de vermicelli 5 tal min. op zacht vuur.
  4. Voeg warm water aan toe volgens de bereiding wijze van de rijst ( 1 deel rijst 2 delen water).
  5. Breng op smaak met zout en laat verder koken met deksel er op volgens de gaar tijd van de bereiding wijze.

TIP: Je kan de rijst naast de bonen serveren of serveer de rijst in een apart bord.[:en]

White beans with rice and vermicelli

Ingredients for 4 people:

  • 240 gr. dried white beans
  • 500 ml. Water
  • 140 gr. tomato puree
  • 20 gr. Soy butter
  • 1 shallot brunoise cut
  • Pepper and salt

Prepare:

  1.  Soak the beans 1 day in advance and refresh the water every 6 hours.
  2. Boil the soaked beans in the water during 2h on soft fire with lid on it.
  3. Rinse the cooked beans under cold water.
  4. Heat the butter in a boiling pot and glaze the shallot untill it is shiny brown.
  5. Add the beans, stir and bake some min.
  6. Add the tomato puree and 500 ml. water to it.
  7. Spice  with pepper and salt leave for 30 min. cook on soft fire with lid on it.

Ingredients for the rice:

  • 60 gr. vermicelli
  • 225 gr. risotto rice
  • 30 gr. soy butter
  • Salt

Prepare:

  1. Heat the butter in a boil pan and fry the vermicelli golden brown.
  2. Wash the rice well, 3 times with water and add to the vermecelli.
  3. Stir and bake the rice together with the vermicelli  5 min. on a low heat.
  4. Add warm water according to the preparation method of the rice (1 part rice 2 parts water).
  5. Spice with salt and allow to continue cooking with lid on it according to the cooked time of the preparation method.

TIP: You can serve the rice next to the beans or serve the rice in a separate plate.[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *