Gestoofde groentjes met burgul
Ingrediënten voor 4 personen :
- 300 gr. gehakt
- 300 gr. grof burgul
- 1 rode paprika in fijne stukken
- 1 groene paprika in fijne stukken
- 1 ui in stukken
- 4 gemixte tomaten
- Peper en zout
- 1 eetlepel tomaat puree
- 350 ml water
- 20 gr. boter
Bereiden :
- Verhit de boter in een pot en bak en roer de uien er in.
- Voeg het vlees aan toe en met een vork plet je het vlees in kleine stukken, voeg er peper en zout aan toe.
- Voeg al roerend de gemixte tomaten aan toe. Zet het deksel er op en laat 1 uur sudderen op zacht vuur.
- Doe de gesneden paprika’s en tomaat puree er bij, roer eens goed, zet het deksel er terug op en laat 20 min.
- Voeg de burgul en het water aan toe en breng op smaak met zout en laat 15 min. sudderen
Tip : serveer met frisse salade