[:nl]Gestoofde groentjes met burgul[:en]Braised vegetables with Burgul[:]

[:nl]

Gestoofde groentjes met burgul

 

Ingrediënten voor 4 personen :

 

  • 300 gr. gehakt
  • 300 gr. grof burgul
  • 1 rode paprika in fijne stukken
  • 1 groene paprika in fijne stukken
  • 1 ui in stukken
  • 4 gemixte tomaten
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel tomaat puree
  • 350 ml water
  • 20 gr. boter

Bereiden :

  1. Verhit de boter in een pot en bak en roer de uien er in.
  2. Voeg het vlees aan toe en met een vork plet je het vlees in kleine stukken, voeg er peper en zout aan toe.
  3. Voeg al roerend de gemixte tomaten aan toe. Zet het deksel er op en laat 1 uur sudderen op zacht vuur.
  4. Doe de gesneden paprika’s en tomaat puree er bij, roer eens goed, zet het  deksel er terug op en laat 20 min.
  5. Voeg de burgul en het water aan toe en breng op smaak met zout en laat 15 min. sudderen

 

Tip :   serveer met frisse salade[:en]


vegetables with Burgul

Ingredients for 4 people:

  • 300 gr. minced meat
  • 300 gr. coarse burgul
  • 1 red paprika in fine pieces
  • 1 green paprika in fine pieces
  • 1 onion in pieces
  • 4 mixed tomatoes
  • pepper and salt
  • 1 tablespoon tomato puree
  • 350 ml water
  • 20 gr. butter

Prepare:

  1. Heat the butter in a jar and fry and stir in the onions.
  2. Add the meat to it and with a fork you crush the meat into small pieces, add pepper and salt to it.
  3. Add stirring the mixed tomatoes. Put the lid on and simmer for 1 hour on low heat.
  4. Add the sliced peppers and tomato puree, stir well, put the lid back on  and let it stay for another 20 min.
  5. Add the Burgul and the water and season with salt and simmer for 15 min.

TIP: Serve with fresh salad[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *