[:nl]
Gestoofde groentjes met burgul
Ingrediënten voor 4 personen :
- 300 gr. gehakt
- 300 gr. grof burgul
- 1 rode paprika in fijne stukken
- 1 groene paprika in fijne stukken
- 1 ui in stukken
- 4 gemixte tomaten
- Peper en zout
- 1 eetlepel tomaat puree
- 350 ml water
- 20 gr. boter
Bereiden :
- Verhit de boter in een pot en bak en roer de uien er in.
- Voeg het vlees aan toe en met een vork plet je het vlees in kleine stukken, voeg er peper en zout aan toe.
- Voeg al roerend de gemixte tomaten aan toe. Zet het deksel er op en laat 1 uur sudderen op zacht vuur.
- Doe de gesneden paprika’s en tomaat puree er bij, roer eens goed, zet het deksel er terug op en laat 20 min.
- Voeg de burgul en het water aan toe en breng op smaak met zout en laat 15 min. sudderen
Tip : serveer met frisse salade[:en]
vegetables with Burgul
Ingredients for 4 people:
- 300 gr. minced meat
- 300 gr. coarse burgul
- 1 red paprika in fine pieces
- 1 green paprika in fine pieces
- 1 onion in pieces
- 4 mixed tomatoes
- pepper and salt
- 1 tablespoon tomato puree
- 350 ml water
- 20 gr. butter
Prepare:
- Heat the butter in a jar and fry and stir in the onions.
- Add the meat to it and with a fork you crush the meat into small pieces, add pepper and salt to it.
- Add stirring the mixed tomatoes. Put the lid on and simmer for 1 hour on low heat.
- Add the sliced peppers and tomato puree, stir well, put the lid back on and let it stay for another 20 min.
- Add the Burgul and the water and season with salt and simmer for 15 min.
TIP: Serve with fresh salad[:]