Kibbeh
Ingrediënten voor 3 personen:
- 250 gr. rundsgehakt
- 300 gr. fijne burgul
- Halve ui
- Peper
- Zout
- 2 eetlepel zoute paprika poeder
- 150 ml. water
Voor de vulling :
- 250 gr. gehakt
- 1 ui fijn gesneden
- Peper
- Zout
- 20 gr. boter
Bereiden van de Kibbhe :
- Week de burgul in 200 ml water voor 10 min.
- Voeg de peper en het zout, paprika poeder en de ui toe.
- Meng alles goed door elkaar en voeg het vlees toe.
- Maal alles in de vleesmolen en voeg geleidelijk 150 ml water toe .
- Herhaal alleen het malen tot 3 maal toe op de fijnste stand.
Bereiden van de vulling :
- Verwarm de boter in een pot en bak de uitjes erin.
- Voeg het gehakt aan toe en roer bak met een vork tot het vlees in fijne stukken geworden is .
- Voeg de peper en zout aan toe en zet het vuur uit en laat de vulling goed koud worden.
- Neem een handje van het deeg (30gr.) bevochtig je handen met een beetje water.
- Rol het in je hand tot een mooie rond bal, druk met je wijs vinger er in en draai met je wijsvinger plat in. (probeer een holte te maken met je vinger in het deeg)
- Neem een kleine lepel van de vulling en doe ze in het geholde deeg en druk het uit einde van het deeg dicht met een beetje water eventueel zal het deeg terug een ronde vorm krijgen.
- Bak de gevulde burgul in 180° hete olie tot mooi bruine kleur
Tip: Begin eerst met de bereiding van de vulling .