[:nl]
Kibbeh
Ingrediënten voor 3 personen:
- 250 gr. rundsgehakt
- 300 gr. fijne burgul
- Halve ui
- Peper
- Zout
- 2 eetlepel zoute paprika poeder
- 150 ml. water
Voor de vulling :
- 250 gr. gehakt
- 1 ui fijn gesneden
- Peper
- Zout
- 20 gr. boter
Bereiden van de Kibbhe :
- Week de burgul in 200 ml water voor 10 min.
- Voeg de peper en het zout, paprika poeder en de ui toe.
- Meng alles goed door elkaar en voeg het vlees toe.
- Maal alles in de vleesmolen en voeg geleidelijk 150 ml water toe .
- Herhaal alleen het malen tot 3 maal toe op de fijnste stand.
Bereiden van de vulling :
- Verwarm de boter in een pot en bak de uitjes erin.
- Voeg het gehakt aan toe en roer bak met een vork tot het vlees in fijne stukken geworden is .
- Voeg de peper en zout aan toe en zet het vuur uit en laat de vulling goed koud worden.
- Neem een handje van het deeg (30gr.) bevochtig je handen met een beetje water.
- Rol het in je hand tot een mooie rond bal, druk met je wijs vinger er in en draai met je wijsvinger plat in. (probeer een holte te maken met je vinger in het deeg)
- Neem een kleine lepel van de vulling en doe ze in het geholde deeg en druk het uit einde van het deeg dicht met een beetje water eventueel zal het deeg terug een ronde vorm krijgen.
- Bak de gevulde burgul in 180° hete olie tot mooi bruine kleur
Tip: Begin eerst met de bereiding van de vulling .
Serveer ze met een frisse slaatje
[:en]
Kibbeh
Ingredients for 3 people:
- 250 gr. minced meat
- 300 gr. small Burgul
- half onion
- pepper
- salt
- 2 tablespoon salt pepper powder
- 150 ml. water
For the filling:
- 250 gr. minced meat
- 1 onion finely sliced
- pepper
- salt
- 20 gr. butter
Preparing the KIBBHE:
- Soak the Burgul in 200 ml water for 10 min.
- Add the pepper and salt, paprika powder and onion.
- Mix everything well and add the meat.
- Grind everything in the mincer and gradually add 150 ml of water.
- Repeat only the grinding up to 3 times at the finest position.
Preparation of the filling:
- Heat the butter in a jar and fry the onions in it.
- Add the minced beef and stir fry with a fork until the meat has become in fine pieces.
- Add the pepper and salt and turn off the heat and let the filling become cold.
- Take a hand of the dough (30gr.) moisten your hands with a little water.
- Roll it in your hand to a nice round ball, press it with your index finger and turn it flat with your index finger. (Try to make a cavity with your finger in the dough)
- Take a small spoon of the filling and put them in the holded dough and press it off end of the dough close with a little water possibly the dough will get back a round shape.
- Bake the filled burgul in 180 ° hot oil to a beautiful brown color.
- Serve with a fresh salad.
Tip: First start with the preparation of the filling.
[:]