[:nl]Pizza van vlees en groentjes[:en]Pizza of meat and vegetables[:]

[:nl] 

Ingrediënten voor 3 a 4 personen:

Het deeg :

  • 500 gr. Bloem
  •  1 kleine lepel zout
  •  1 kleine lepel suiker
  •  ½ kleine lepel droge gist
  •  10 cl olijf olie
  •  200 ml water

Het vlees en groenten :

  •  250 gr. gehakt
  •  2 uien
  •  1 bosje peterselie
  •  2 teentjes knoflook
  •  20 munt blaadjes
  •  2 tomaatjes
  •  1 eetlepel tomaat puree
  •  1 eetlepel suiker
  •  Peper en zout
  •  Rode paprika poeder (zoet)

Bereiden van het vlees met de groentjes :

  1. – Mix al de groentjes samen in de keuken robot.
  2. – Meng de groentjes samen met het vlees en de paprika poeder,   suiker, peper , zout, tomaat puree.
  3. – Dek af met plasticfolie en zet in de koel kast.

Bereiden van het deeg :

  1.  Neem een grote kom en los de gist op in het water.
  2.  Doe de bloem , suiker , olie erbij en als laatst het zout.
  3.  Kneed alles samen gedurende 10 min.
  4.  Dek het deeg af met een natte keuken doek en laat het deeg 1 uur rusten.
  5.  Verdeel het deeg in balletjes van 50 gr.
  6.  Rol het deeg open met de deeg roller 1cm dik.
  7. Strooi een beetje bloem op de ovenplank en plaats het deeg erop.
  8.  Neem 2 eetlepels van gemixte groentjes met vlees en smeer mooi open op het deeg.
  9.  Bak op een voor verwarmde oven op 230° C ingesteld op onderstaande stand zonder hete lucht in voor 8 min.

Werk af :

  • gegrilde paprika,  gekuist en in kleine stukken gesneden.
  • gegrilde aubergine,  gekuiste en in kleine stukken gesneden.
  • enkele blaadjes munt.
  • radijs in schijfjes gesneden.

Serveer :

Werk af met de gegrilde groentjes en de blaadjes munt zoals op de foto getoond.

Tip  :

klop 250 gr.  natuur yoghurt op met een beetje water en snuifje zout en serveer in een beker.

 

 

 [:en]

Pizza of meat and vegetables

Ingredients for 3 to 4 people:

The dough:

  • 500 gr. flour
  • 1 small spoon of salt
  • 1 small spoon of sugar
  •  ½ small spoon dry yeast
  •  10 cl olive oil
  • 200 ml water

 

The meat and vegetables:

  • 250 gr. minced meat
  • 2 onions
  •  1 bunch of parsley
  • 2 cloves garlic
  • 20 mint leaves
  • 2 tomatoes
  • 1 tablespoon tomato puree
  • 1 tablespoon sugar
  • Pepper and salt
  • Red paprika (sweet)

Prepare the meat with the vegetables:

  1. Mix all the vegetables together in the kitchen robot.
  2. Mix the vegetables together with the meat and the paprika, sugar, pepper, salt, tomato puree.
  3. Cover with plastic foil and put in refrigerator.

Prepare the dough:

  1.  Take a large bowl and loosen the yeast in the water.
    Put the flour, sugar,oil there and at last the salt.
  2.  Knead everything together for 10 min.
  3. Cover the dough with a wet kitchen towel and let the dough rest for 1 hour.
  4. Divide the dough into balls of 50 gr.
  5. Roll the dough open with the rolling pin 3 a 4 mm thick.
  6. Sprinkle a little flour on the oven shelf and place the dough on it.
  7.  Take 2 tablespoons of mixed vegetables with meat and spread nicely open on the dough.
  8. Bake on a pre-heated oven at 230 ° C set to the lower position without hot air in for 8 min.

Work:

  1. grilled peppers, cleaned and cut into small pieces.
  2. Grilled eggplant, cleaned and cut into small pieces.
  3. Single mint leaves.
  4. Radish cut into slices.

Serve:Finish off with the grilled vegetables and the mint leaves as shown in the picture.

Tip:
Beat 250 Gr.  Natural yogurt on with a little water and pinch of salt and serve in a cup.[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *