[:nl]
Tabulé
Ingrediënten :
- 6 kleine bosjes peterselie fijn gesneden
- 2 vleestomaten fijn in blokjes gesneden
- 2 komkommers fijn in blokjes gesneden
- 3 lente uitjes fijn gesneden
- 1 ui fijn in blokjes gesneden
- Sap van 2 citroenen
- 50gr. bulgur
- 40 ml. olijf olie
- Enkele blaadjes romeinse sla
- Zout
Bereiden :
- Doe de bulgur in een grote diepe kom.
- Voeg de groentjes aan de bulgur en het citroen sap, olijf olie, zout toe.
- Meng goed alles door elkaar.
- Neem serveer borden en plaats de sla er in en verdeel de tabula er over.
Tip :
Je kan ook gemengde of grof gesneden romeinse sla toe voegen aan de tabula en breng terug op smaak met zout, citroensap en olijfolie.
[:en]
Tabulé
Ingredients:
- 6 small bunches of parsley finely sliced
- 2 tomatoes finely diced
- 2 cucumbers finely diced
- 3 spring onions finely sliced
- 1 onion finely diced
- Juice of 2 lemons
- 50gr. bulgur
- 40 ml. olive oil
- Some roman lettuce leaves
- Salt
Prepare:
- Put the bulgur in a large deep bowl.
- Add the vegetables to the bulgur and lemon juice, olive oil, salt.
- Mix well all together.
- Take serving plates and place the lettuce in it and divide the tabula over it.
Tip:
You can also add mixed or coarsely sliced Roman lettuce to the Tabula and bring back to taste with salt, lemon juice and olive oil.[:]