Verse tuinbonen met yoghurt saus
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
- 1 kg. verse tuinbonen
- 2 teentjes look
- 20 gr. plantaardige boter
- 130 gr. tomaat puree
- 1 l. water
- peper & zout
Ingrediënt voor de yoghurt saus:
- 100 gr. yoghurt
- 1/4 teentje look
- zout
Ingrediënten voor de thaine saus.
- 60 gr. thaine
- 1/4 teentje look
- zout
Bereiden:
- Verwijder de harde vezels van de zijkanten van de tuinbonen met een mes.
- Was de tuinbonen en snij ze in stukken van 2 cm. lang.
- Verhit de boter in een kook pot, pers de look en bak ze kort er in.
- Dep de bonen droog en voeg ze aan de look, roer bak tot de boontjes een bruine korstje hebben.
- Kruid af met peper en zout, voeg de tomaat puree er bij en roer tot dat de puree goed gemengd is.
- Doe 1 l. kokend water erbij en laat 35 min. koken op een zacht vuurtje.
- Breng op smaak met een beetje peper en zout als het nodig is.
Maak de saus:
- Klop de yoghurt of de thaine los met de klopper in een kom.
- Pers de 1/4 teentje look en voeg ze aan toe.
- Breng op smaak met zout.
Serveer: In een kom en werk af met de yoghurt of thaine saus.