[:nl]Verse tuinbonen met yoghurt of thaine saus[:en]Fresh garden beans with yogurt sauce [:]

[:nl]

Verse tuinbonen met yoghurt saus

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 1 kg. verse tuinbonen
  • 2 teentjes look
  • 20 gr. plantaardige boter
  • 130 gr. tomaat puree
  • 1 l. water
  • peper & zout

Ingrediënt voor de yoghurt saus:

  • 100 gr. yoghurt
  • 1/4 teentje look
  • zout

Ingrediënten voor de thaine saus.

  • 60 gr. thaine
  • 1/4 teentje look
  • zout

Bereiden:

  1. Verwijder de harde vezels van de zijkanten van de tuinbonen met een mes.
  2. Was de tuinbonen en snij ze in stukken van 2 cm. lang.
  3. Verhit de boter in een kook pot, pers de look en bak ze kort er in.
  4. Dep de bonen droog en voeg ze aan de look, roer bak tot de boontjes een bruine korstje hebben.
  5. Kruid af met peper en zout, voeg de tomaat puree er bij en roer tot dat de puree goed gemengd is.
  6. Doe 1 l. kokend water erbij en laat 35 min. koken op een zacht vuurtje.
  7. Breng op smaak met een beetje peper en zout als het nodig is.

Maak de saus:

  1. Klop de yoghurt of de thaine los met de klopper in een kom.
  2. Pers de 1/4 teentje look en voeg ze aan toe.
  3. Breng op smaak met zout.

 

Serveer: In een kom en werk af met de yoghurt of thaine saus.

 [:en]

Fresh garden beans with yogurt

Ingredients for 3 to 4 persons:

  • 1 kg. fresh garden beans
  • 2 cloves garlic
  • 20 gr. vegetable butter
  • 130 gr. tomato paste
  • 1 l. water
  • Pepper & Salt

Ingredient for the yogurt sauce:

  • 100 gr. yogurt
  • 1/4 clove garlic
  • Salt

Ingredients for the thaine sauce:

  • 60 gr. thaine
  • 1/4 clove garlic
  • Salt

Prepare:

  1. Remove the  hard fibers from the sides of the garden beans with a knife.
  2. Wash the garden beans and cut into pieces of 2 cm. long.
  3. Heat the butter in a boiling pot, press the garlic and fry briefly.
  4. Pat the beans dry and add them to the garlic, stir fry until the bean have a brown crust.
  5. Season with pepper and salt, add the tomato paste and stir until the paste is mixed well.
  6. Add 1 l. boiling water and let it 35 min. cooking on soft fire.
  7. Bring to taste with a little pepper and salt as it is needed.

Make the sauce:

  1. Whisk the yogurt or the thaine loose with the beater in a bowl.
  2. Press the 1/4 clove garlic and add them to it.
  3. Bring to taste with salt.

Serve: In a bowl and finish with the yogurt or thaine sauce.[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *