[:nl]
Gebakken groentjes
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode punt paprika
- 1 groene punt paprika
- 3 tomaten
- 2 teentjes look
- 1 kl. tomaat puree
- 100 ml. water
- olijfolie
- peper & zout
Bereiden:
- Snij al de groenten in ringen in dikte van 2 cm.
- Smeer de groenten met olijfolie, peper en zout en bak ze kort ( half gebakken ) in een hitte grillpan.
- Neem een kook pot en plaats vervolgens de tomaat, aubergine, courgette, en de paprika’s er in.
- Snij de look in plakjes en voeg ze er aan toe.
- Los de tomaat puree op in een 100 ml. water en voeg ze er aan toe.
- Kruid af met een beetje peper en zout en zet het deksel er op, zet het op een laag vuurtje 25 min. lang laten sudderen.
Tip: serveer met rond gesneden gebakken aardappelen.[:en]
Bakked Vegetables
Ingredients for 3 to 4 persons:
- 1 Eggplant
- 1 zucchini
- 1 Red Point paprika
- 1 Green Point paprika
- 3 tomatoes
- 2 garlic
- 1 Tsp. Tomato puree
- 100 ml. Water
- Olive oil
- Pepper & Salt
Prepare:
- Cut all the vegetables into rings in thickness of 2 cm.
- Lubricate the vegetables with olive oil, pepper and salt and fry briefly (half baked) in a heat grill pan.
- Take a boiling pot and then place the tomato, eggplant, zucchini, and the peppers.
- Cut the garlic into slices and add them to it.
- Dissolve the tomato puree in a 100 ml. Water and add them to it.
- Season with a little pepper and salt and put the lid on it, let it simmer gently on a low heat for 25 min.
TIP: Serve with sliced fried potatoes.[:]