Gebakken broodjes met tijm-(zahtar) en halloumi kaas

Gebakken broodjes met tijm-(zahtar) en halloumi kaas

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

Ingrediënten van het deeg:

  • 400 gr. bloem
  • 75 ml. water
  • 125 ml. melk
  • 75 ml. olijfolie
  • 2 el. kristal suiker
  • 1 el. yoghurt
  • 1 el. instant gist
  • 1 kl. bakpoeder
  • 1 kl. zout

Bereiden van het deeg:

  1. Klop het water, melk, suiker, gist, bakpoeder en de yoghurt in de keuken robot .
  2. Voeg 150 gr. bloem er bij en klop nog enkele minuten, dek af met plastic folie en laat 10 min. rusten .
  3. Na 10 min. rusten voeg de zout  en de olijfolie er bij klop nog eens en voeg de rest van de bloem er bij kloppend .
  4. Dek het deeg af met vochtige keuken doek en laat 10 min. rusten .

Ingrediënten van de vulling :

Voor de kaas:
  • 180 gr. geraspte halloumi kaas
  • snuifje zwarte sesam zaadjes
  • scheutje olijfolie.
Voor de tijm- zahter
  • 100 gr. tijm – zahter
  • 50 ml. olijf olie

Bereiden:

  1. Bestrooi de werk plaats met een beetje bloem en neem een beetje van het deeg en rol het open in dikte van 1 cm.
  2. Neem een kom of een metalen ring en maak cirkels uit het deeg en plaats het uitgeduwde deeg NIET op elkaar.
  3. Rol de over gebleven deeg rond een dek het af, neem de andere helft van het deeg en rol open en druk er cirkels uit.
  4. Je kan de over gebleven deeg nog eens open rollen en cirkels in drukken.
  5. Bestrooi de oven plaat met een beetje bloem en plaats het deeg in cirkel vorm erop.
  6. Meng de zwarte sesam zaadjes en de olijf olie met de geraspte halloumi kaas.
  7. Verdeel de gemengde kaas over het deeg op de oven plaat in doe in de voor verwarmde oven op 230° zonder hete lucht.
  8. Bak het eerst op de onderste stand 4 à 5 min. daarna plaats de plaat op de bovenste stand 2 à 3 min. tot het goud bruin is.
  9. Meng voor de tijm-zahter,  met de olijf olie en verdeel de gemengde tijm-zahter op het deeg en smeer open met een lepel.
  10. Bak het deeg met tijm-zahter op dezelfde wijze als van de halloumi kaas .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *