Naar de inhoud springen
Gebakken broodjes met tijm-(zahtar) en halloumi kaas
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
Ingrediënten van het deeg:
- 400 gr. bloem
- 75 ml. water
- 125 ml. melk
- 75 ml. olijfolie
- 2 el. kristal suiker
- 1 el. yoghurt
- 1 el. instant gist
- 1 kl. bakpoeder
- 1 kl. zout
Bereiden van het deeg:
- Klop het water, melk, suiker, gist, bakpoeder en de yoghurt in de keuken robot .
- Voeg 150 gr. bloem er bij en klop nog enkele minuten, dek af met plastic folie en laat 10 min. rusten .
- Na 10 min. rusten voeg de zout en de olijfolie er bij klop nog eens en voeg de rest van de bloem er bij kloppend .
- Dek het deeg af met vochtige keuken doek en laat 10 min. rusten .
Ingrediënten van de vulling :
Voor de kaas:
- 180 gr. geraspte halloumi kaas
- snuifje zwarte sesam zaadjes
- scheutje olijfolie.
Voor de tijm- zahter
- 100 gr. tijm – zahter
- 50 ml. olijf olie
Bereiden:
- Bestrooi de werk plaats met een beetje bloem en neem een beetje van het deeg en rol het open in dikte van 1 cm.
- Neem een kom of een metalen ring en maak cirkels uit het deeg en plaats het uitgeduwde deeg NIET op elkaar.
- Rol de over gebleven deeg rond een dek het af, neem de andere helft van het deeg en rol open en druk er cirkels uit.
- Je kan de over gebleven deeg nog eens open rollen en cirkels in drukken.
- Bestrooi de oven plaat met een beetje bloem en plaats het deeg in cirkel vorm erop.
- Meng de zwarte sesam zaadjes en de olijf olie met de geraspte halloumi kaas.
- Verdeel de gemengde kaas over het deeg op de oven plaat in doe in de voor verwarmde oven op 230° zonder hete lucht.
- Bak het eerst op de onderste stand 4 à 5 min. daarna plaats de plaat op de bovenste stand 2 à 3 min. tot het goud bruin is.
- Meng voor de tijm-zahter, met de olijf olie en verdeel de gemengde tijm-zahter op het deeg en smeer open met een lepel.
- Bak het deeg met tijm-zahter op dezelfde wijze als van de halloumi kaas .