[:nl]Gebakken broodjes met tijm-(zahtar) en halloumi kaas[:en]Baked buns with thyme-(Zahtar) and halloumi cheese[:]

[:nl]

Gebakken broodjes met tijm-(zahtar) en halloumi kaas

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

Ingrediënten van het deeg:

  • 400 gr. bloem
  • 75 ml. water
  • 125 ml. melk
  • 75 ml. olijfolie
  • 2 el. kristal suiker
  • 1 el. yoghurt
  • 1 el. instant gist
  • 1 kl. bakpoeder
  • 1 kl. zout

Bereiden van het deeg:

  1. Klop het water, melk, suiker, gist, bakpoeder en de yoghurt in de keuken robot .
  2. Voeg 150 gr. bloem er bij en klop nog enkele minuten, dek af met plastic folie en laat 10 min. rusten .
  3. Na 10 min. rusten voeg de zout  en de olijfolie er bij klop nog eens en voeg de rest van de bloem er bij kloppend .
  4. Dek het deeg af met vochtige keuken doek en laat 10 min. rusten .

Ingrediënten van de vulling :

Voor de kaas:
  • 180 gr. geraspte halloumi kaas
  • snuifje zwarte sesam zaadjes
  • scheutje olijfolie.
Voor de tijm- zahter
  • 100 gr. tijm – zahter
  • 50 ml. olijf olie

Bereiden:

  1. Bestrooi de werk plaats met een beetje bloem en neem een beetje van het deeg en rol het open in dikte van 1 cm.
  2. Neem een kom of een metalen ring en maak cirkels uit het deeg en plaats het uitgeduwde deeg NIET op elkaar.
  3. Rol de over gebleven deeg rond een dek het af, neem de andere helft van het deeg en rol open en druk er cirkels uit.
  4. Je kan de over gebleven deeg nog eens open rollen en cirkels in drukken.
  5. Bestrooi de oven plaat met een beetje bloem en plaats het deeg in cirkel vorm erop.
  6. Meng de zwarte sesam zaadjes en de olijf olie met de geraspte halloumi kaas.
  7. Verdeel de gemengde kaas over het deeg op de oven plaat in doe in de voor verwarmde oven op 230° zonder hete lucht.
  8. Bak het eerst op de onderste stand 4 à 5 min. daarna plaats de plaat op de bovenste stand 2 à 3 min. tot het goud bruin is.
  9. Meng voor de tijm-zahter,  met de olijf olie en verdeel de gemengde tijm-zahter op het deeg en smeer open met een lepel.
  10. Bak het deeg met tijm-zahter op dezelfde wijze als van de halloumi kaas .

[:en]

Baked buns with thyme-(Zahtar) and halloumi cheese

Ingredients for 3 to 4 persons:

Ingredients of dough:

  • 400 gr. flower
  • 75 ml. water
  • 125 ml. milk
  • 75 ml. olive oil
  • 2 tbsp. granulated sugar
  • 1 tbsp. yogurt
  • 1 tbsp. instant yeast
  • 1 KL. baking powder
  • 1 kl. salt

Prepare the dough:

  1. Whisk the water, milk, sugar, yeast, baking powder and the yogurt  into the kitchen robot.
  2. Add 150 gr. flour and whisk for a few more minutes, cover with plastic foil and leave to rest for 10 min.
  3. After 10 min resting add the salt and the oil at whisk again and add the rest of the flour while whisking.
  4. Cover the dough with a damp kitchen cloth and let it rest for 10 min.

Ingredients of the filling:

For the cheese:
  • 180 gr. grated halloumi cheese
  • pinch of black sesame seeds
  • dash of Olive Olië

 

For the thyme-zahter:
  • 100 gr. thyme-zahterµr
  • 50 ml. Olive oil

Prepare:

  1. Sprinkle the workplace with a little flour and take a bit of dough and roll it open in thickness of 1 cm.
  2. Take a bowl or a metal ring and push circle out of the doug and do NOT place the dough on each other.
  3. Roll over the remaining dough around a deck, take the other half of the dough and roll open and press circles.
  4. You can still open the over-stayed dough and press circles again.
  5. Sprinkle the oven plate with a little flour and place the dough in circle form.
  6. Mix the black sesame seeds and the olive oil with the grated halloumi cheese.
  7. Divide the mixed cheese over the dough onto the oven plate into the preheated oven at 230 ° without hot air.
  8. Bake first on the bottom position for 4 to 5 min. then place the plate on the top position 2 to 3 min until it is golden brown.
  9. Mix for the thyme-zahter the thyme-zahtar with the olive oil and divide the mixed thyme-zahter on the dough and spread open with the spoon.
  10. Bake the dough with thyme-zahter in the same manner of the halloumi cheese.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *