[:nl]
Gebakken broodjes met tijm-(zahtar) en halloumi kaas
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
Ingrediënten van het deeg:
- 400 gr. bloem
- 75 ml. water
- 125 ml. melk
- 75 ml. olijfolie
- 2 el. kristal suiker
- 1 el. yoghurt
- 1 el. instant gist
- 1 kl. bakpoeder
- 1 kl. zout
Bereiden van het deeg:
- Klop het water, melk, suiker, gist, bakpoeder en de yoghurt in de keuken robot .
- Voeg 150 gr. bloem er bij en klop nog enkele minuten, dek af met plastic folie en laat 10 min. rusten .
- Na 10 min. rusten voeg de zout en de olijfolie er bij klop nog eens en voeg de rest van de bloem er bij kloppend .
- Dek het deeg af met vochtige keuken doek en laat 10 min. rusten .
Ingrediënten van de vulling :
Voor de kaas:
- 180 gr. geraspte halloumi kaas
- snuifje zwarte sesam zaadjes
- scheutje olijfolie.
Voor de tijm- zahter
- 100 gr. tijm – zahter
- 50 ml. olijf olie
Bereiden:
- Bestrooi de werk plaats met een beetje bloem en neem een beetje van het deeg en rol het open in dikte van 1 cm.
- Neem een kom of een metalen ring en maak cirkels uit het deeg en plaats het uitgeduwde deeg NIET op elkaar.
- Rol de over gebleven deeg rond een dek het af, neem de andere helft van het deeg en rol open en druk er cirkels uit.
- Je kan de over gebleven deeg nog eens open rollen en cirkels in drukken.
- Bestrooi de oven plaat met een beetje bloem en plaats het deeg in cirkel vorm erop.
- Meng de zwarte sesam zaadjes en de olijf olie met de geraspte halloumi kaas.
- Verdeel de gemengde kaas over het deeg op de oven plaat in doe in de voor verwarmde oven op 230° zonder hete lucht.
- Bak het eerst op de onderste stand 4 à 5 min. daarna plaats de plaat op de bovenste stand 2 à 3 min. tot het goud bruin is.
- Meng voor de tijm-zahter, met de olijf olie en verdeel de gemengde tijm-zahter op het deeg en smeer open met een lepel.
- Bak het deeg met tijm-zahter op dezelfde wijze als van de halloumi kaas .
[:en]
Baked buns with thyme-(Zahtar) and halloumi cheese
Ingredients for 3 to 4 persons:
Ingredients of dough:
- 400 gr. flower
- 75 ml. water
- 125 ml. milk
- 75 ml. olive oil
- 2 tbsp. granulated sugar
- 1 tbsp. yogurt
- 1 tbsp. instant yeast
- 1 KL. baking powder
- 1 kl. salt
Prepare the dough:
- Whisk the water, milk, sugar, yeast, baking powder and the yogurt into the kitchen robot.
- Add 150 gr. flour and whisk for a few more minutes, cover with plastic foil and leave to rest for 10 min.
- After 10 min resting add the salt and the oil at whisk again and add the rest of the flour while whisking.
- Cover the dough with a damp kitchen cloth and let it rest for 10 min.
Ingredients of the filling:
For the cheese:
- 180 gr. grated halloumi cheese
- pinch of black sesame seeds
- dash of Olive Olië
For the thyme-zahter:
- 100 gr. thyme-zahterµr
- 50 ml. Olive oil
Prepare:
- Sprinkle the workplace with a little flour and take a bit of dough and roll it open in thickness of 1 cm.
- Take a bowl or a metal ring and push circle out of the doug and do NOT place the dough on each other.
- Roll over the remaining dough around a deck, take the other half of the dough and roll open and press circles.
- You can still open the over-stayed dough and press circles again.
- Sprinkle the oven plate with a little flour and place the dough in circle form.
- Mix the black sesame seeds and the olive oil with the grated halloumi cheese.
- Divide the mixed cheese over the dough onto the oven plate into the preheated oven at 230 ° without hot air.
- Bake first on the bottom position for 4 to 5 min. then place the plate on the top position 2 to 3 min until it is golden brown.
- Mix for the thyme-zahter the thyme-zahtar with the olive oil and divide the mixed thyme-zahter on the dough and spread open with the spoon.
- Bake the dough with thyme-zahter in the same manner of the halloumi cheese.
[:]