Falafel burger

Ingrediënten voor 4 personen :

  • 325 gr. gedroogde , gepelde tuin bonen. 8 u. in het water laten weken
  •  125 gr. gedroogde kikker erwten. 8 u. in het water laten weken
  •  1 koffie lepel gedroogde koriander
  •  1 koffie lepel gedroogde knoflook
  •  1 koffie lepel verse geperste look
  •  1 ½ koffie lepel komijn
  • 1 kleine lepel bicarbonaat
  •  1 uitje
  •  1 kleine lepel zout
  •  ½ kleine lepel witte peper

Bereiden :

  1. Maal de geweekte tuin bonen en de geweekte kikkererwten in de vleesmolen.
  2.  Kneed de gemalen tuinbonen en kikkererwten samen met de kruiden gedurende 10 min. in de kneed machine.
  3.  Dek goed af en laat 10 min. Rusten.
  4.  Neem een beetje van de mix in je hand, maak een balletje, druk ze dan plat en maak er een stevige hamburger van.
  5.  Frituur de falafel goud bruin op 180°C.
Serveer :
  1.  Neem een burger broodje snij in het midden.
  2. Smeer 1 eetlepel humus op het brood.
  3.  Doe vervolgens falafel, tomaat , komkommer, sla en als laats de thaine saus  er op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *