Nieuw

Pitta brood

Pitta brood

Ingrediënten :

  •  500 gr. gezeefde bloem
  •  270 gr. lauwe melk
  •  135 gr. water
  •  135 gr. zonnebloem olie
  •  1 koffie lepel zout
  •  ½ koffie lepel prunus mahalab
  •  5 eet lepels suiker

Bereiden :

  1.  Meng alle droge ingrediënten samen.
  2.  Voeg de olie, water, en de melk er bij.
  3.  Kneed het deeg gedurende 5 min.
  4.  Laat het deeg 20 min. rusten.
  5.  Verdeel het in balletjes van 50 gr.
  6.  Rol de balletjes open in 1 cm dikte met behulp van een deegroller.
  7.  Bak het brood in een warm anti kleef pan.
  8.  Wanneer er bubbeltjes beginnen op te komen draai snel het brood om en bak de andere kant.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *