[:nl]
Pitta brood
Ingrediënten :
- 500 gr. gezeefde bloem
- 270 gr. lauwe melk
- 135 gr. water
- 135 gr. zonnebloem olie
- 1 koffie lepel zout
- ½ koffie lepel prunus mahalab
- 5 eet lepels suiker
Bereiden :
- Meng alle droge ingrediënten samen.
- Voeg de olie, water, en de melk er bij.
- Kneed het deeg gedurende 5 min.
- Laat het deeg 20 min. rusten.
- Verdeel het in balletjes van 50 gr.
- Rol de balletjes open in 1 cm dikte met behulp van een deegroller.
- Bak het brood in een warm anti kleef pan.
- Wanneer er bubbeltjes beginnen op te komen draai snel het brood om en bak de andere kant.
[:en]
Pita bread
Ingredients:
- 500 gr. sieved flour
- 270 gr. lukewarm milk
- 135 ml. water
- 135 gr. sunflower oil
- 1 teaspoon salt
- ½ coffee spoon prunus mahalab
- 5 eat spoons of sugar
Prepare:
- Mix all dry ingredients together.
- Add the oil, water, and milk to it.
- Knead the dough for 5 min.
- Let the dough rest 20 min.
- Divide it into balls of 50 gr.
- Roll the balls open in 1 cm thickness using a rolling pin.
- Bake the bread in a warm anti-stick pan.
- When bubbles start to come up quickly turn the bread around and bake the other side.
[:]