Nieuw

[:nl]Pitta brood[:en]Pita bread[:]

[:nl]

Pitta brood

Ingrediënten :

  •  500 gr. gezeefde bloem
  •  270 gr. lauwe melk
  •  135 gr. water
  •  135 gr. zonnebloem olie
  •  1 koffie lepel zout
  •  ½ koffie lepel prunus mahalab
  •  5 eet lepels suiker

Bereiden :

  1.  Meng alle droge ingrediënten samen.
  2.  Voeg de olie, water, en de melk er bij.
  3.  Kneed het deeg gedurende 5 min.
  4.  Laat het deeg 20 min. rusten.
  5.  Verdeel het in balletjes van 50 gr.
  6.  Rol de balletjes open in 1 cm dikte met behulp van een deegroller.
  7.  Bak het brood in een warm anti kleef pan.
  8.  Wanneer er bubbeltjes beginnen op te komen draai snel het brood om en bak de andere kant.

 

[:en]

Pita bread

Ingredients:

  •  500 gr. sieved flour
  •  270 gr. lukewarm milk
  •  135  ml. water
  •  135 gr. sunflower oil
  •  1 teaspoon salt
  •  ½ coffee spoon prunus mahalab
  •  5 eat spoons of sugar

Prepare:

  1. Mix all dry ingredients together.
  2.  Add the oil, water, and milk to it.
  3.  Knead the dough for 5 min.
  4.  Let the dough rest 20 min.
  5.  Divide it into balls of 50 gr.
  6.  Roll the balls open in 1 cm thickness using a rolling pin.
  7.  Bake the bread in a warm anti-stick pan.
  8.  When bubbles start to come up quickly turn the bread around and bake the other side.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *