Ingrediënten voor 4 personen :
- 325 gr. gedroogde , gepelde tuin bonen. 8 u. in het water laten weken
- 125 gr. gedroogde kikker erwten. 8 u. in het water laten weken
- 1 koffie lepel gedroogde koriander
- 1 koffie lepel gedroogde knoflook
- 1 koffie lepel verse geperste look
- 1 ½ koffie lepel komijn
- 1 kleine lepel bicarbonaat
- 1 uitje
- 1 kleine lepel zout
- ½ kleine lepel witte peper
Bereiden :
- Maal de geweekte tuin bonen en de geweekte kikkererwten in de vleesmolen.
- Kneed de gemalen tuinbonen en kikkererwten samen met de kruiden gedurende 10 min. in de kneed machine.
- Dek goed af en laat 10 min. Rusten.
- Neem een beetje van de mix in je hand, maak een balletje, druk ze dan plat en maak er een stevige hamburger van.
- Frituur de falafel goud bruin op 180°C.
Serveer :
- Neem een burger broodje snij in het midden.
- Smeer 1 eetlepel humus op het brood.
- Doe vervolgens falafel, tomaat , komkommer, sla en als laats de thaine saus er op.