[:nl]
Ingrediënten voor 4 personen :
- 325 gr. gedroogde , gepelde tuin bonen. 8 u. in het water laten weken
- 125 gr. gedroogde kikker erwten. 8 u. in het water laten weken
- 1 koffie lepel gedroogde koriander
- 1 koffie lepel gedroogde knoflook
- 1 koffie lepel verse geperste look
- 1 ½ koffie lepel komijn
- 1 kleine lepel bicarbonaat
- 1 uitje
- 1 kleine lepel zout
- ½ kleine lepel witte peper
Bereiden :
- Maal de geweekte tuin bonen en de geweekte kikkererwten in de vleesmolen.
- Kneed de gemalen tuinbonen en kikkererwten samen met de kruiden gedurende 10 min. in de kneed machine.
- Dek goed af en laat 10 min. Rusten.
- Neem een beetje van de mix in je hand, maak een balletje, druk ze dan plat en maak er een stevige hamburger van.
- Frituur de falafel goud bruin op 180°C.
Serveer :
- Neem een burger broodje snij in het midden.
- Smeer 1 eetlepel humus op het brood.
- Doe vervolgens falafel, tomaat , komkommer, sla en als laats de thaine saus er op.
[:en]
Falafel burger
Ingredients for 4 people:
- 325 gr. dried, peeled garden beans. 8h. soak in water
- 125 gr. dried chickpeas. 8h. soak in water
- 1 teaspoon dried coriander
- 1 teaspoon dried garlic
- 1 teaspoon fresh pressed garlic
- 1 ½ coffee spoon cumin
- 1 small spoon baking soda
- 1 onion
- 1 small spoon of salt
- ½ small spoon of white pepper
Prepare:
- Grind the soaked beans and the soaked chickpeas in the meat grinder.
- Knead the ground beans and chickpeas together with the herbs for 10 min in the kneading machine.
- Cover well and let rest for 10 min.
- Take a bit of the mix in your hand, make a ball, then press it flat and make it a sturdy burger.
- Fry the falafel golden brown at 180 °c.
Serve:
- Take a burger bun cut in the middle.
- Smear 1 tablespoon of humus on the bread.
- Then do falafel, tomato, cucumber, lettuce and as the tahin sauce.
[:]