[:nl]BBQ met kersen [:en]BBQ with Cherries[:]

[:nl]

BBQ met kersen

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 500 gr. gehakt
  • 500 gr. ontpitte zure kersen
  • 150 gr. suiker
  • peper & zout

Voor de garnering:

  • fijn gesneden peterselie
  • 1 el. geroosterde pijnboompitten

Bereiden:

  1. Breng de ontpitte kersen met de suiker aan de kook gedurende 30 min.
  2. Kruid het vlees af met peper & zout en meng goed onder elkaar.
  3. Draai het de gekruide vlees in balletjes en spit ze op de spit stok en grill ze op de bbq of in de oven.
  4. Voeg het gegrilde vlees aan de gekookte kersen en kook ze samen nog 10 à 15 min.
  5. Werk af met fijn gesneden peterselie en de geroosterde pijnboompitten.

 [:en]

BBQ with Cherries

Ingredients for 3 to 4 persons:

  • 500 gr. minced meat
  • 500 gr. pitted sour cherries
  • 150 gr. sugar
  • pepper & salt

For garnish:

  • finely sliced parsley
  • 1 tbsp. roasted pine nuts

Prepare:

  1. Bring the pitted cherries with the sugar to the boil for 30 min.
  2. Spice the meat with pepper & Salt and mix well among each other.
  3. Turn the seasoned meat into balls and spit them on the Spit stock and grill them on the BBQ or in the oven.
  4. Add the grilled meat to the cooked cherries and cook them together for another 10 to 15 min.
  5. Finish with finely sliced parsley and roasted pine nuts.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *