[:nl]
BBQ met kersen
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
- 500 gr. gehakt
- 500 gr. ontpitte zure kersen
- 150 gr. suiker
- peper & zout
Voor de garnering:
- fijn gesneden peterselie
- 1 el. geroosterde pijnboompitten
Bereiden:
- Breng de ontpitte kersen met de suiker aan de kook gedurende 30 min.
- Kruid het vlees af met peper & zout en meng goed onder elkaar.
- Draai het de gekruide vlees in balletjes en spit ze op de spit stok en grill ze op de bbq of in de oven.
- Voeg het gegrilde vlees aan de gekookte kersen en kook ze samen nog 10 à 15 min.
- Werk af met fijn gesneden peterselie en de geroosterde pijnboompitten.
[:en]
BBQ with Cherries
Ingredients for 3 to 4 persons:
- 500 gr. minced meat
- 500 gr. pitted sour cherries
- 150 gr. sugar
- pepper & salt
For garnish:
- finely sliced parsley
- 1 tbsp. roasted pine nuts
Prepare:
- Bring the pitted cherries with the sugar to the boil for 30 min.
- Spice the meat with pepper & Salt and mix well among each other.
- Turn the seasoned meat into balls and spit them on the Spit stock and grill them on the BBQ or in the oven.
- Add the grilled meat to the cooked cherries and cook them together for another 10 to 15 min.
- Finish with finely sliced parsley and roasted pine nuts.
[:]