[:nl]Aubergine brochette op de bbq[:en]Eggplant Skewer on the BBQ[:]

[:nl]

Aubergine brochette op de bbq

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 3 à 4 lange aubergine’s
  • 500 gr. gehakt
  • peper & zout
  • 1 kl. zoete paprika poeder
  • ijzeren saté spiezen

Bereiden:

  1. Was de aubergine af en snij ze in ringen van 2 vingers dik zorg voor gelijke sneetjes.
  2. Kruid het vlees met peper & zout , paprika poeder af en draai ze in balletjes van 15 gr.(voor dikkere aubergine’s 20 gr.).
  3. Neem de ijzeren saté spies en maak er een brochettes van aubergine en het balletjes vlees.
  4. Grill ze op de bbq 20 à 25 min en draai telkens het aubergine brochettes om tot ze volledig gaar zijn.

Serveer: met frisse slaatje of fijn gesnipperd peterselie en fijn gesneden uien in reepjes in een plat brood ( schil de gegrilde vel eraf ,vrij blijvend).

 [:en]

Eggplant Skewer on the BBQ

Ingredients for 3 to 4 persons:

  • 3 to 4 long Aubergine’s
  • 500 gr. minced meat
  • pepper & Salt
  • 1 tspn. Sweet paprika Powder
  • iron satay sticks

Prepare:

  1. Wash the eggplant off and cut into rings of 2 fingers thick,  care for equal slices.
  2. Spice the meat with pepper & salt, pepper powder and turn them into balls of 15 gr. (For thicker Aubergine’s 20 gr.).
  3. Take the iron satay stick and make it a brochettes of eggplant and meatballs.
  4. Grill them on the BBQ 20 to 25 min and always turn the eggplant brochettes until they are fully cooked.

Serve: with fresh salad or finely chopped parsley and finely sliced onions in strips in a flat loaf of bread (peel the grilled sheet off, stay free).[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *