[:nl]
Aubergine brochette op de bbq
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
- 3 à 4 lange aubergine’s
- 500 gr. gehakt
- peper & zout
- 1 kl. zoete paprika poeder
- ijzeren saté spiezen
Bereiden:
- Was de aubergine af en snij ze in ringen van 2 vingers dik zorg voor gelijke sneetjes.
- Kruid het vlees met peper & zout , paprika poeder af en draai ze in balletjes van 15 gr.(voor dikkere aubergine’s 20 gr.).
- Neem de ijzeren saté spies en maak er een brochettes van aubergine en het balletjes vlees.
- Grill ze op de bbq 20 à 25 min en draai telkens het aubergine brochettes om tot ze volledig gaar zijn.
Serveer: met frisse slaatje of fijn gesnipperd peterselie en fijn gesneden uien in reepjes in een plat brood ( schil de gegrilde vel eraf ,vrij blijvend).
[:en]
Eggplant Skewer on the BBQ
Ingredients for 3 to 4 persons:
- 3 to 4 long Aubergine’s
- 500 gr. minced meat
- pepper & Salt
- 1 tspn. Sweet paprika Powder
- iron satay sticks
Prepare:
- Wash the eggplant off and cut into rings of 2 fingers thick, care for equal slices.
- Spice the meat with pepper & salt, pepper powder and turn them into balls of 15 gr. (For thicker Aubergine’s 20 gr.).
- Take the iron satay stick and make it a brochettes of eggplant and meatballs.
- Grill them on the BBQ 20 to 25 min and always turn the eggplant brochettes until they are fully cooked.
Serve: with fresh salad or finely chopped parsley and finely sliced onions in strips in a flat loaf of bread (peel the grilled sheet off, stay free).[:]