[:nl]
Brochettes van uien op de bbq
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
- 500 gr. gehakt
- 500 kg. kleine (witte) uien
- 1 el. fijn gesneden ui
- peper & zout
- 1 el. rode zoete paprika poeder
Bereiden:
- Kruid het vlees af met peper & zout en voeg de fijn gesneden ui erbij en draai het vlees tot in balletjes.
- Schil de uien en halveer ze als ze wat groot zijn.
- Maak er brochettes van telkens een ui en een balletje vlees op de spit stok.
- Gril de brochettes op de bbq en draai ze om wanneer de ene kant gaar is.
Tip: Serveer met frisse slaatje.[:en]
Brochettes of onions on the bbq
Ingredients for 3 to 4 people:
- 500 gr. minced meat
- 500 kg. small (white) onions
- 1 tsp. finely chopped onion
- pepper and salt
- 1 tsp. red sweet paprika powder
Prepare:
- Spice the meat with salt and pepper and add the finely chopped onion, turn the meat into balls.
- Peel the onions and halve them when they are a little big.
- Make brochettes of an onion and a ball of meat on the spit stick.
- Grill the brochettes on the bbq and turn them when one side is cooked.
Tip: Serve with fresh salad.[:]