[:nl]Gebakken aardappelen met groentjes[:en]Baked potatoes with vegetables[:]

[:nl]

Gebakken aardappelen met  groentjes

 

Ingrediënten voor 3 personen :

  • 500 gr. kalfsgehakt
  • 500 gr. vastkokende aardappelen
  • 1 groene punt paprika
  • 1 rode punt paprika
  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 1/2 kl. tomaat puree
  • peper
  • zout
  • 1 el. paprika poeder

Bereiden:

  1. Snij de groentjes in ringen van 1/2 cm. dik .
  2. Schil en was de aardappelen en snij ze in plakjes van dezelfde grote .
  3. Kruid het vlees met peper, zout en paprika poeder en maak er balletjes van  .
  4. Neem een ovenschaal en zet een aardappel plakje recht en druk een balletje vlees plat en zet het er achter.
  5. En plaats vervolgens de rest van de groenten erna.  deze volgorde moet je hebben :  –  aardappel/vlees/ paprika/ ui / tomaat /aardappel/vlees/……..enz
  6. Los de tomaat puree  op met een klein beetje water en giet het over de groentjes en de aardappelen.
  7. Zet ze in de voorverwarmde oven op 220° gedurende ander halve uur .
  8. Draai telkens de aardappelen en het vlees tot ze beide kanten gaar zijn .

[:en]


Baked potatoes with vegetables

Ingredients for 3 people:

  • 500 gr. veal mince
  • 500 gr. potatoes
  • 1 green point paprika
  • 1 red point paprika
  • 1 onion
  • 4 tomatoes
  • 1/2 small spoon tomato puree
  • Pepper
  • Salt
  • 1 tbsp. paprika powder

Prepare:

  1. Cut the vegetables in rings of 1/2 cm. thick.
  2. Peel and wash the potatoes and cut them into slices of the same large.
  3. Spice the meat with pepper, salt and paprika and make balls of it.
  4. Take a baking dish and put a potato slice straight and press a ball of meat flat and put it behind it.
  5. And then place the rest of the vegetables afterwards.  This order should have you:-potato/meat/paprika/onion/tomato/potato/meat/……..etc.
  6. Dissolve the tomato puree with a little water and pour over the vegetables and the potatoes.
  7. Put them in the preheated oven at 220 ° for another half hour.
  8. Always turn the potatoes and the meat until they are cooked on both sides.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *