Gebakken aardappelen met groentjes
Ingrediënten voor 3 personen :
- 500 gr. kalfsgehakt
- 500 gr. vastkokende aardappelen
- 1 groene punt paprika
- 1 rode punt paprika
- 1 ui
- 4 tomaten
- 1/2 kl. tomaat puree
- peper
- zout
- 1 el. paprika poeder
Bereiden:
- Snij de groentjes in ringen van 1/2 cm. dik .
- Schil en was de aardappelen en snij ze in plakjes van dezelfde grote .
- Kruid het vlees met peper, zout en paprika poeder en maak er balletjes van .
- Neem een ovenschaal en zet een aardappel plakje recht en druk een balletje vlees plat en zet het er achter.
- En plaats vervolgens de rest van de groenten erna. deze volgorde moet je hebben : – aardappel/vlees/ paprika/ ui / tomaat /aardappel/vlees/……..enz
- Los de tomaat puree op met een klein beetje water en giet het over de groentjes en de aardappelen.
- Zet ze in de voorverwarmde oven op 220° gedurende ander halve uur .
- Draai telkens de aardappelen en het vlees tot ze beide kanten gaar zijn .