[:nl]
Gebakken aardappelen met groentjes
Ingrediënten voor 3 personen :
- 500 gr. kalfsgehakt
- 500 gr. vastkokende aardappelen
- 1 groene punt paprika
- 1 rode punt paprika
- 1 ui
- 4 tomaten
- 1/2 kl. tomaat puree
- peper
- zout
- 1 el. paprika poeder
Bereiden:
- Snij de groentjes in ringen van 1/2 cm. dik .
- Schil en was de aardappelen en snij ze in plakjes van dezelfde grote .
- Kruid het vlees met peper, zout en paprika poeder en maak er balletjes van .
- Neem een ovenschaal en zet een aardappel plakje recht en druk een balletje vlees plat en zet het er achter.
- En plaats vervolgens de rest van de groenten erna. deze volgorde moet je hebben : – aardappel/vlees/ paprika/ ui / tomaat /aardappel/vlees/……..enz
- Los de tomaat puree op met een klein beetje water en giet het over de groentjes en de aardappelen.
- Zet ze in de voorverwarmde oven op 220° gedurende ander halve uur .
- Draai telkens de aardappelen en het vlees tot ze beide kanten gaar zijn .
[:en]
Baked potatoes with vegetables
Ingredients for 3 people:
- 500 gr. veal mince
- 500 gr. potatoes
- 1 green point paprika
- 1 red point paprika
- 1 onion
- 4 tomatoes
- 1/2 small spoon tomato puree
- Pepper
- Salt
- 1 tbsp. paprika powder
Prepare:
- Cut the vegetables in rings of 1/2 cm. thick.
- Peel and wash the potatoes and cut them into slices of the same large.
- Spice the meat with pepper, salt and paprika and make balls of it.
- Take a baking dish and put a potato slice straight and press a ball of meat flat and put it behind it.
- And then place the rest of the vegetables afterwards. This order should have you:-potato/meat/paprika/onion/tomato/potato/meat/……..etc.
- Dissolve the tomato puree with a little water and pour over the vegetables and the potatoes.
- Put them in the preheated oven at 220 ° for another half hour.
- Always turn the potatoes and the meat until they are cooked on both sides.
[:]