[:nl]Varkens haasje in wijn saus[:en]Pork tenderloin in Wine sauce[:]

[:nl]

Varkens haasje in wijn saus

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 600 gr. varkens haasje
  • 250 gr. champignon
  • 3 wortels grof gesneden
  • 2 uien in reepjes gesneden
  • 2 teentjes look in reepjes gesneden
  • 2 el. bloem
  • 2 el. mosterd
  • 75 cl. rode wijn
  • tak tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • boter
  •  peper & zout

Breiden:

  1. Snij het varkens haasje in plakjes van 2 vingers dik, en kruid ze met peper & zout.
  2. Bak het varkens haasje in boter en geef ze een krokante korstje, en leg ze in een oven pot .
  3.  Stoof de uien en de look samen in de zelfde pan met een beetje boter en voeg ze  toe aan het vlees .
  4. Bak vervolgens de champignon  en de wortels en voeg ze toe aan het vlees, uien en de look.
  5. Strooi een beetje bloem op het vlees en de gebakken groentjes  en roer de wijn en de mosterd er op.
  6. Doe een tak tijm en een laurier blaadjes er in kruid af met peper & zout.
  7. Zet de pot in een voor verwarmde oven van 180° zonder hitte lucht gedurende 1 u.
  8. Serveer risotto rijst er bij.

[:en]

Pork tenderloin in Wine sauce

Ingredients for 3 to 4 persons:

  • 600 gr. Pork Tenderloin
  • 250 gr. mushroom
  • 3 carrots coarsely sliced
  • 2 onions cut into strips
  • 2 cloves garlic cut into strips
  • 2 tbsp. flower
  • 2 tbsp. mustard
  • 75 cl. Red wine
  • Thyme
  • Single leaves Laurel
  • Butter
  • Pepper & Salt

Perper :

  1. Cut the pork tenderloin in slices of 2 fingers thick, and season them with Pepper & salt.
  2. Bake the pork tenderloin in butter and give them crispy crust, and put them in an oven pot.
  3. Braise the onions and garlic together in the same pan with a little butter and add them to the meat.
  4. Then fry the mushroom and the roots and add them to the flesh, onions and the garlic.
  5. Powder the porc with some flour and stir in the wine and mustard.
  6. Put the Thyme branch and the bay leaves in season with Pepper & salt.
  7. Put the pot in a for heated oven of 180 ° without heat air for 1 hour.
  8. Serve risotto rice.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *