Naar de inhoud springen
Varkens haasje in wijn saus
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
600 gr. varkens haasje
250 gr. champignon
3 wortels grof gesneden
2 uien in reepjes gesneden
2 teentjes look in reepjes gesneden
2 el. bloem
2 el. mosterd
75 cl. rode wijn
tak tijm
enkele blaadjes laurier
boter
peper & zout
Breiden:
Snij het varkens haasje in plakjes van 2 vingers dik, en kruid ze met peper & zout.
Bak het varkens haasje in boter en geef ze een krokante korstje, en leg ze in een oven pot .
Stoof de uien en de look samen in de zelfde pan met een beetje boter en voeg ze toe aan het vlees .
Bak vervolgens de champignon en de wortels en voeg ze toe aan het vlees, uien en de look.
Strooi een beetje bloem op het vlees en de gebakken groentjes en roer de wijn en de mosterd er op.
Doe een tak tijm en een laurier blaadjes er in kruid af met peper & zout.
Zet de pot in een voor verwarmde oven van 180° zonder hitte lucht gedurende 1 u.
Serveer risotto rijst er bij.
Verder lezen
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Akkoord Nee Meer lezen
Je kunt je toestemming op elk moment intrekken met de knop toestemming intrekken. Revoke Cookies