Naar de inhoud springen
Varkens haasje in wijn saus
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
- 600 gr. varkens haasje
- 250 gr. champignon
- 3 wortels grof gesneden
- 2 uien in reepjes gesneden
- 2 teentjes look in reepjes gesneden
- 2 el. bloem
- 2 el. mosterd
- 75 cl. rode wijn
- tak tijm
- enkele blaadjes laurier
- boter
- peper & zout
Breiden:
- Snij het varkens haasje in plakjes van 2 vingers dik, en kruid ze met peper & zout.
- Bak het varkens haasje in boter en geef ze een krokante korstje, en leg ze in een oven pot .
- Stoof de uien en de look samen in de zelfde pan met een beetje boter en voeg ze toe aan het vlees .
- Bak vervolgens de champignon en de wortels en voeg ze toe aan het vlees, uien en de look.
- Strooi een beetje bloem op het vlees en de gebakken groentjes en roer de wijn en de mosterd er op.
- Doe een tak tijm en een laurier blaadjes er in kruid af met peper & zout.
- Zet de pot in een voor verwarmde oven van 180° zonder hitte lucht gedurende 1 u.
- Serveer risotto rijst er bij.