[:nl]
Varkens haasje in wijn saus
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
- 600 gr. varkens haasje
- 250 gr. champignon
- 3 wortels grof gesneden
- 2 uien in reepjes gesneden
- 2 teentjes look in reepjes gesneden
- 2 el. bloem
- 2 el. mosterd
- 75 cl. rode wijn
- tak tijm
- enkele blaadjes laurier
- boter
- peper & zout
Breiden:
- Snij het varkens haasje in plakjes van 2 vingers dik, en kruid ze met peper & zout.
- Bak het varkens haasje in boter en geef ze een krokante korstje, en leg ze in een oven pot .
- Stoof de uien en de look samen in de zelfde pan met een beetje boter en voeg ze toe aan het vlees .
- Bak vervolgens de champignon en de wortels en voeg ze toe aan het vlees, uien en de look.
- Strooi een beetje bloem op het vlees en de gebakken groentjes en roer de wijn en de mosterd er op.
- Doe een tak tijm en een laurier blaadjes er in kruid af met peper & zout.
- Zet de pot in een voor verwarmde oven van 180° zonder hitte lucht gedurende 1 u.
- Serveer risotto rijst er bij.
[:en]
Pork tenderloin in Wine sauce
Ingredients for 3 to 4 persons:
- 600 gr. Pork Tenderloin
- 250 gr. mushroom
- 3 carrots coarsely sliced
- 2 onions cut into strips
- 2 cloves garlic cut into strips
- 2 tbsp. flower
- 2 tbsp. mustard
- 75 cl. Red wine
- Thyme
- Single leaves Laurel
- Butter
- Pepper & Salt
Perper :
- Cut the pork tenderloin in slices of 2 fingers thick, and season them with Pepper & salt.
- Bake the pork tenderloin in butter and give them crispy crust, and put them in an oven pot.
- Braise the onions and garlic together in the same pan with a little butter and add them to the meat.
- Then fry the mushroom and the roots and add them to the flesh, onions and the garlic.
- Powder the porc with some flour and stir in the wine and mustard.
- Put the Thyme branch and the bay leaves in season with Pepper & salt.
- Put the pot in a for heated oven of 180 ° without heat air for 1 hour.
- Serve risotto rice.
[:]