[:nl]Oven gebakken kibbeh [:en]Oven Baked Kibbeh [:]

[:nl]

Oven gebakken kibbeh

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 250 gr. rundsgehakt
  • 300 gr. fijne burgul
  • Halve ui
  • Peper
  • Zout
  • 2 eetlepel zoute paprika poeder
  • 150 ml. water
  • boter

Voor de vulling :

  • 250 gr. gehakt
  • 1 ui fijn gesneden
  • Peper
  • Zout
  • 20 gr. boter

 

Bereiden van de vulling :

  1. Verwarm de boter in een pot en bak de uitjes erin.
  2. Voeg het gehakt aan toe en roer,  bak met een vork tot het vlees in fijne stukken geworden is .
  3. Voeg de peper en zout er aan toe en zet het vuur uit en laat de vulling goed koud worden.

 

Bereiden van de Kibbhe :

  1. Week de burgul in 200 ml  water voor 10 min.
  2. Voeg de peper en het zout, paprika poeder en de ui aan toe.
  3. Meng alles goed door elkaar en voeg het vlees aan toe.
  4. Maal alles in de vleesmolen en voeg geleidelijk 150 ml water toe .
  5. Herhaal alleen het malen tot 3 maal toe op de middelste stand.

 

Bereiden:

  1. Neem een ronde oven schaal en smeer goed in met boter ook de zij kanten.
  2. Neem een handje van het deeg (30gr.) bevochtig je handen met een beetje water en druk plat in palm van je hand in 0,5 cm. dik.
  3. Plaats de platte kibbeh in de oven schaal telkens het zelfde tot de schaal volledig bedekt is.
  4. Bevochtig je handen met een beetje water en strijk alles mooi plat.
  5. Verdeel de vulling mooi gelijkmatig plat over de platte kibehh in de oven schaal.
  6. Neem nog eens een handje van het deeg (30gr.) bevochtig je handen met een beetje water en druk plat in palm van je hand in 0,5 cm. dik.
  7. Plaats de platte kibbeh op de gehakte vulling in de oven schaal telkens het zelfde tot de schaal volledig bedekt is.
  8. Bevochtig nog eens je handen met een beetje water en strijk alles mooi plat.
  9. Ga met de mes tegen de  zij kanten van de oven schaal,  maak de kibbeh los.
  10. Verdeel de kibbeh in 8 delen en snij 3 gelijkmatige sneetjes in elke deel begin telkens met de zij kant.
  11. Maak nog eens 3 sneetjes in elke deel in de tegenstelling begin met de zij kant.
  12. Maak er gaatjes met de mes in de kibbeh en verdeel met de eetlepels goede scheut boter er op.
  13. Bak in een  voor verwarmde oven 45 min. op 200° op de laagste stand zonder hete lucht.

Tip: Begin eerst met de bereiding van de vulling .  Je kan aan de vulling  pijnboom pitten toe voegen.

Serveer ze met een frisse slaatje en een glaasje yoghurtdrank  .

[:en]

Oven Baked Kibbeh

Ingredients for 3 to 4 persons:

For the filling:

  • 250 gr. minced meat
  • 1 onion finely sliced
  • Pepper
  • Salt
  • 20 gr. butter

Preparation of the filling:

  1. Heat the butter in a jar and fry the onions in it.
  2. Add the minced beef and stir fry with a fork until the meat has become in fine pieces.
  3. Add the pepper and salt and turn off the heat and let the filling become cold.

For the kibbeh:

  • 250 gr. Beef mince
  • 300 Gr. fine Burgul
  • Half Onion
  • Pepper
  • Salt
  • 2 tablespoon  sweet chili powder
  • 150 ml. Water
  • Butter

Preparing the KIBBEH:

  1. Soak the Burgul in 200 ml water for 10 min.
  2. Add the pepper and salt, paprika powder and onion.
  3. Mix everything well and add the meat.
  4. Grind everything in the mincer and gradually add 150 ml of water.
  5. Repeat only the grinding up to 3 times on the middle position.

Prepare:

  1. Take a round baking dish and smear it with butter, the sides as well.
  2. Take a hand of the dough (30gr.) Moisten your hands with a little water and press flat in palm of your hand in 0.5 cm. Thick.
  3. Place the flat kibbeh in the baking dish each time the same until the scale is completely covered.
  4. Moisten your hands with a little water and rub everything nicely flat.
  5. Spread the filling nicely evenly flat over the flat kibehh in the baking dish.
  6. Take another hand of dough (30gr.) Moisten your hands with a little water and press flat in palm of your hand in 0.5 cm. Thick.
  7. Place the flat kibbeh on the chopped filling in the baking dish each time the same until the dish is completely covered.
  8. Moisten your hands again with a little water and rub everything nicely flat.
  9. Go with the knife against the sides of the baking dish loosen the kibbeh.
  10. Divide the Kibbeh into 8 parts and cut 3 even slices in each part beginning each side.
  11. Make another 3 slices in each part in the contrast beginning with the side.
  12. Make holes with the knife in the kibbeh and divide with the tablespoons of good butter on it.
  13. Bake it in a pre-heated oven for 45 min. At 200 ° on the lowest position without hot air.

Tip: First start with the preparation of the filling. you can add  pine nuts to the filling for extra taste.

Serve with a fresh salad and a glass of yoghurt drink.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *