Oven gebakken kibbeh

Oven gebakken kibbeh

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 250 gr. rundsgehakt
  • 300 gr. fijne burgul
  • Halve ui
  • Peper
  • Zout
  • 2 eetlepel zoute paprika poeder
  • 150 ml. water
  • boter

Voor de vulling :

  • 250 gr. gehakt
  • 1 ui fijn gesneden
  • Peper
  • Zout
  • 20 gr. boter

 

Bereiden van de vulling :

  1. Verwarm de boter in een pot en bak de uitjes erin.
  2. Voeg het gehakt aan toe en roer,  bak met een vork tot het vlees in fijne stukken geworden is .
  3. Voeg de peper en zout er aan toe en zet het vuur uit en laat de vulling goed koud worden.

 

Bereiden van de Kibbhe :

  1. Week de burgul in 200 ml  water voor 10 min.
  2. Voeg de peper en het zout, paprika poeder en de ui aan toe.
  3. Meng alles goed door elkaar en voeg het vlees aan toe.
  4. Maal alles in de vleesmolen en voeg geleidelijk 150 ml water toe .
  5. Herhaal alleen het malen tot 3 maal toe op de middelste stand.

 

Bereiden:

  1. Neem een ronde oven schaal en smeer goed in met boter ook de zij kanten.
  2. Neem een handje van het deeg (30gr.) bevochtig je handen met een beetje water en druk plat in palm van je hand in 0,5 cm. dik.
  3. Plaats de platte kibbeh in de oven schaal telkens het zelfde tot de schaal volledig bedekt is.
  4. Bevochtig je handen met een beetje water en strijk alles mooi plat.
  5. Verdeel de vulling mooi gelijkmatig plat over de platte kibehh in de oven schaal.
  6. Neem nog eens een handje van het deeg (30gr.) bevochtig je handen met een beetje water en druk plat in palm van je hand in 0,5 cm. dik.
  7. Plaats de platte kibbeh op de gehakte vulling in de oven schaal telkens het zelfde tot de schaal volledig bedekt is.
  8. Bevochtig nog eens je handen met een beetje water en strijk alles mooi plat.
  9. Ga met de mes tegen de  zij kanten van de oven schaal,  maak de kibbeh los.
  10. Verdeel de kibbeh in 8 delen en snij 3 gelijkmatige sneetjes in elke deel begin telkens met de zij kant.
  11. Maak nog eens 3 sneetjes in elke deel in de tegenstelling begin met de zij kant.
  12. Maak er gaatjes met de mes in de kibbeh en verdeel met de eetlepels goede scheut boter er op.
  13. Bak in een  voor verwarmde oven 45 min. op 200° op de laagste stand zonder hete lucht.

Tip: Begin eerst met de bereiding van de vulling .  Je kan aan de vulling  pijnboom pitten toe voegen.

Serveer ze met een frisse slaatje en een glaasje yoghurtdrank  .

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *