Oven gebakken kibbeh
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
- 250 gr. rundsgehakt
- 300 gr. fijne burgul
- Halve ui
- Peper
- Zout
- 2 eetlepel zoute paprika poeder
- 150 ml. water
- boter
Voor de vulling :
- 250 gr. gehakt
- 1 ui fijn gesneden
- Peper
- Zout
- 20 gr. boter
Bereiden van de vulling :
- Verwarm de boter in een pot en bak de uitjes erin.
- Voeg het gehakt aan toe en roer, bak met een vork tot het vlees in fijne stukken geworden is .
- Voeg de peper en zout er aan toe en zet het vuur uit en laat de vulling goed koud worden.
Bereiden van de Kibbhe :
- Week de burgul in 200 ml water voor 10 min.
- Voeg de peper en het zout, paprika poeder en de ui aan toe.
- Meng alles goed door elkaar en voeg het vlees aan toe.
- Maal alles in de vleesmolen en voeg geleidelijk 150 ml water toe .
- Herhaal alleen het malen tot 3 maal toe op de middelste stand.
Bereiden:
- Neem een ronde oven schaal en smeer goed in met boter ook de zij kanten.
- Neem een handje van het deeg (30gr.) bevochtig je handen met een beetje water en druk plat in palm van je hand in 0,5 cm. dik.
- Plaats de platte kibbeh in de oven schaal telkens het zelfde tot de schaal volledig bedekt is.
- Bevochtig je handen met een beetje water en strijk alles mooi plat.
- Verdeel de vulling mooi gelijkmatig plat over de platte kibehh in de oven schaal.
- Neem nog eens een handje van het deeg (30gr.) bevochtig je handen met een beetje water en druk plat in palm van je hand in 0,5 cm. dik.
- Plaats de platte kibbeh op de gehakte vulling in de oven schaal telkens het zelfde tot de schaal volledig bedekt is.
- Bevochtig nog eens je handen met een beetje water en strijk alles mooi plat.
- Ga met de mes tegen de zij kanten van de oven schaal, maak de kibbeh los.
- Verdeel de kibbeh in 8 delen en snij 3 gelijkmatige sneetjes in elke deel begin telkens met de zij kant.
- Maak nog eens 3 sneetjes in elke deel in de tegenstelling begin met de zij kant.
- Maak er gaatjes met de mes in de kibbeh en verdeel met de eetlepels goede scheut boter er op.
- Bak in een voor verwarmde oven 45 min. op 200° op de laagste stand zonder hete lucht.
Tip: Begin eerst met de bereiding van de vulling . Je kan aan de vulling pijnboom pitten toe voegen.