[:nl]
Gebakken Syrische pizza
Ingrediënten voor 4 personen :
Voor het deeg
- 400 gr. bloem
- 1 / 2 kl. lepel zout
- 1 / 2 kl. lepel suiker
- 20 gr. verse gist
- 25 ml. olijfolie
- 250 ml. water
Bereiden
- Los het gist met water, voeg vervolgens olie, bloem, suiker en zout toe.
- Kneed met de hand 10 min. of met een kneed machine.
- Dek het deeg af met een vochtige doek en laat 1 u. rijzen op een warme plaats.
Ingrediënten voor het vlees
- 500 gr. gehakt
- 1 sjalot fijn gesneden
- Zwarte peper
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel zoete paprika poeder
- 1 eetlepel bloem
Bereiden :
- Kneed het vlees samen met de sjalot , peper, zout, paprikapoeder en de bloem goed.
- Bestrooi de werkplats met een beetje bloem en rol het deg open 0- 5cm dik, snij een ronde vorm met een beker en doe zo verder tot het deeg op is.
- Vochtig de gevormde deeg met een beetje water met de hand en plaats een beetje vlees er op en druk zachtjes open tot het deeg bedekt is met vlees.
- Knijp de randjes met je vinger dicht
- Bak in zonnebloem olie tot goud bruin op matig vuur.
Tip : serveer met frisse slaatje
[:en]
Baked Syrian pizza
Ingredients for 4 people:
For the dough:
- 400 gr. flour
- 1/2 small spoon salt
- 1/2 small spoon sugar
- 20 gr. fresh yeast
- 25 ml. olive oil
- 250 ml. water
Prepare:
- Dissolve the yeast with water, add oil, flour, sugar and salt.
- Knead by hand 10 min. or with a kneading machine.
- Cover the dough with a damp cloth and let 1h. rise in a warm place.
Ingredients for meat:
- 500 gr. minced meat
- 1 shallot finely sliced
- black pepper
- 1 tablespoon salt
- 1 tablespoon sweet paprika powder
- 1 tablespoon flour
Prepare:
- Knead the meat together with the shallot, pepper, salt, paprika and the flour well.
- Sprinkle the worktable with a little flour and roll the dough open 0.2-0.4cm thick, cut a round shape with a cup and continue until the dough is finished.
- Moisten the formed dough with a little water by hand and place a little meat on it and gently open until the dough is covered with meat.
- Pinch the edges with your finger.
- Bake in sunflower oil until golden brown on medium heat.
TIP: Serve with fresh salad[:]