[:nl]Gebakken Syrische pizza[:en]Baked Syrian pizza[:]

[:nl]

Gebakken Syrische pizza

 

Ingrediënten voor 4 personen :

 

                Voor het deeg

  • 400 gr. bloem
  • 1 / 2 kl. lepel zout
  • 1 / 2 kl. lepel suiker
  • 20 gr. verse gist
  • 25 ml. olijfolie
  • 250 ml. water

 

Bereiden

 

  1. Los het gist met water, voeg vervolgens olie, bloem,  suiker en zout toe.
  2. Kneed met de hand 10 min. of met een kneed machine.
  3. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat 1 u. rijzen op een warme plaats.

 

Ingrediënten voor het vlees

 

  • 500 gr. gehakt
  • 1 sjalot fijn gesneden
  • Zwarte peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zoete paprika poeder
  • 1 eetlepel bloem

 

Bereiden :

 

  1. Kneed het vlees samen met de sjalot , peper, zout,  paprikapoeder en de bloem goed.
  2. Bestrooi de werkplats met een beetje bloem en rol het deg open 0- 5cm dik,  snij een ronde vorm met een beker en doe zo verder tot het deeg op is.
  3. Vochtig de gevormde deeg met een beetje water met de hand en plaats een beetje vlees er op en druk zachtjes open tot het deeg bedekt is met vlees.
  4. Knijp de randjes met je vinger dicht
  5. Bak in zonnebloem olie tot goud bruin op matig vuur.

 

Tip :  serveer met frisse slaatje

[:en]

Baked Syrian pizza

Ingredients for 4 people:

For the dough:

  • 400 gr. flour
  • 1/2 small  spoon salt
  • 1/2 small spoon sugar
  • 20 gr. fresh yeast
  • 25 ml. olive oil
  • 250 ml. water

Prepare:

  1. Dissolve the yeast with water, add  oil, flour, sugar and salt.
  2. Knead by hand 10 min. or with a kneading machine.
  3. Cover the dough with a damp cloth and let 1h.  rise in a warm place.

Ingredients for meat:

  • 500 gr. minced meat
  • 1 shallot finely sliced
  • black pepper
  • 1 tablespoon salt
  • 1 tablespoon sweet paprika powder
  • 1 tablespoon flour

Prepare:

  1. Knead the meat together with the shallot, pepper, salt, paprika and the flour well.
  2. Sprinkle the worktable with a little flour and roll the dough open 0.2-0.4cm thick, cut a round shape with a cup and continue until the dough is finished.
  3. Moisten the formed dough with a little water by hand and place a little meat on it and gently open until the dough is covered with meat.
  4. Pinch the edges with your finger.
  5. Bake in sunflower oil until golden brown on medium heat.

TIP: Serve with fresh salad[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *