[:nl]
Gevulde paprika’s met rijst
Ingrediënten voor 4 personen :
- 250 gr. kalfsgehakt
- 250 gr. rijst
- 2 eetlepels gedroogde munt
- 1 kleine lepel paprika poeder
- 1 eetlepel tomaat puree
- Peper
- Zout
- 10 rode punt paprika’s (of 5 rode vlees paprika’s)
- 4 teentjes look
- Sap van 2 citroenen
- 4 vlees tomaten grote blokken gesneden
Bereiden :
- Spoel de rijst goed met koud water.
- Meng de rijst samen met het gehakt, 1 eetlepel gedroogde munt, tomaat puree, paprika poeder, peper, zout en het citroen sap goed door elkaar.
- Was de paprika’s goed met koud water en snij de achter kant er van af en haal de zaadjes er uit met de hand. Pas op om de paprika niet te laten barsten. Spoel nog eens de binnen kant met koud water tot dat alle pitjes eruit zijn.
- Vul met de rijst en gehakt mengsel de helft van de paprika’s op.
- Neem een kookpot en doe de knoflook erin , plaats de gevulde paprika’s mooi erin en dek af met water tot de paprika’s volledig gedekt zijn met water en zet het deksel op de pot en breng aan de kook op middelmatig vuurtje gedurende 1 uur.
- Voeg 1 eetlepel gedroogde munt, voeg indien nodig nog zout aan toe en laat nog 15 min. koken op een zacht vuurtje met het deksel erop.
- Zet het vuur uit en laat 15 min. rusten.
- Giet de saus uit in een diepe kom, let hierbij op dat de paprika’s er niet uit vallen.
- Serveer de paprika’s met een beetje van de kook vocht.
Tip :
Serveer in een aparte kom een beetje los geklopte yoghurt erbij.
[:en]
Stuffed peppers with rice
Ingredients for 4 people:
- 250 gr. veal mince
- 250 gr. rice
- 2 tablespoons dried mint
- 1 small spoon of paprika powder
- 1 tablespoon tomato puree
- Pepper
- Salt
- 10 Red pointed peppers (or 5 red meat peppers)
- 4 cloves garlic
- Juice of 2 lemons
- 4 tomatoes cut large blocks
Prepare:
- Rinse the rice well with cold water.
- Mix the rice together with the minced meat, 1 tablespoon dried mint, tomato puree, paprika, pepper, salt and lemon juice well mixed.
- Wash the peppers well with cold water and cut the back side off and remove the seeds by hand. Be careful not to let the pepper burst.
- Rinse the inner side again with cold water until all seeds are out.
- Fill with the rice and minced mixture half of the peppers.
- Take a cooking pot and put the garlic in it, place the filled peppers nicely in it and cover with water until the peppers are fully covered with water and put the lid on the jar and bring to a boil on medium heat for 1 hour.
- Add 1 tablespoon of dried mint, if necessary add salt to it and allow to cook for 15 min on a soft fire with the lid on it.
- Turn off the heat and leave to rest for 15 minutes.
- Pour the sauce into a deep bowl, note that the peppers do not fall out.
- Serve the peppers with a bit of cooking juice.
Tip:
Serve in a separate bowl a little loosely whipped yogurt.[:]