Gehakt broodje
Ingrediënten voor 4 stukken :
- 500 gr. rundgehakt
- 2 eieren
- 35 gr. Chapelure
- 3 eetlepel bloem
- 50 ml. water
- 15 gr. pistachenoten ongezouten en zonder omhulsel
- 1 kleine lepel zoete paprikapoeder
- Peper
- Zout
- 1 / 4 kleine lepel kaneel
- 2 teentjes geperst look
Afwerken :
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 1 eetlepel fijngesneden tomaat
- 1 liter. Water
- 1 teentje look
- Zwarte peperbollen
- 50 gr. tomaat puree
- 2 eet lepel azijn
- zout
Bereiden :
- Mix het vlees in de mixer met 50 ml water fijn.
- Meng het gemixte vlees en alle andere ingrediënten samen behalve de pistachenoten.
- Verdeel het gemengde vlees in 4 balletjes.
- Neem plastiek folie en maak het een beetje vochtig.
- Open de balletjes plat en plaats de noten mooi in een rij en rol het vlees tot een worst.
- Bak het gehakte broodje in de pan met een beetje boter goud bruin.
- Doe in een kookpan het water, azijn , zout, tomaat puree en de zwarte peper balletjes en breng aan de kook gedurende 5 min.
- Voeg de gerolde gehakte broodjes één per één toe en laat 15 min. sudderen.
- Haal de gehakte broodjes uit en laat afkoelen.
- Snij de broodjes in dunne sneetjes en werk af met tomaat en peterselie.