[:nl]
Gehakt broodje
Ingrediënten voor 4 stukken :
- 500 gr. rundgehakt
- 2 eieren
- 35 gr. Chapelure
- 3 eetlepel bloem
- 50 ml. water
- 15 gr. pistachenoten ongezouten en zonder omhulsel
- 1 kleine lepel zoete paprikapoeder
- Peper
- Zout
- 1 / 4 kleine lepel kaneel
- 2 teentjes geperst look
Afwerken :
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 1 eetlepel fijngesneden tomaat
- 1 liter. Water
- 1 teentje look
- Zwarte peperbollen
- 50 gr. tomaat puree
- 2 eet lepel azijn
- zout
Bereiden :
- Mix het vlees in de mixer met 50 ml water fijn.
- Meng het gemixte vlees en alle andere ingrediënten samen behalve de pistachenoten.
- Verdeel het gemengde vlees in 4 balletjes.
- Neem plastiek folie en maak het een beetje vochtig.
- Open de balletjes plat en plaats de noten mooi in een rij en rol het vlees tot een worst.
- Bak het gehakte broodje in de pan met een beetje boter goud bruin.
- Doe in een kookpan het water, azijn , zout, tomaat puree en de zwarte peper balletjes en breng aan de kook gedurende 5 min.
- Voeg de gerolde gehakte broodjes één per één toe en laat 15 min. sudderen.
- Haal de gehakte broodjes uit en laat afkoelen.
- Snij de broodjes in dunne sneetjes en werk af met tomaat en peterselie.
[:en]
Minced bread
Ingredients for 4 pieces:
- 500 gr. minced beef
- 2 eggs
- 35 gr. chapelure
- 3 tablespoon flour
- 50 ml. water
- 15 gr. pistachio nuts unsalted and without casing
- 1 small spoon sweet paprika powder
- Pepper
- Salt
- 1/4 small spoon cinnamon
- 2 cloves pressed garlic
Finishing:
- 1 tablespoon finely chopped parsley
- 1 tablespoon chopped tomato
- 1 litre. water
- 1 clove garlic
- Black pepper Balls
- 50 gr. tomato puree
- 2 eat spoon of vinegar
- Salt
Prepare:
- Mix the meat in the mixer with 50 ml of water finely.
- Mix the mixed meat and all other ingredients together except the pistachio nuts.
- Divide the mixed meat into 4 balls.
- Take plastic foil and make it a little moist.
- Open the balls flat and place the nuts nicely in a row and roll the meat to a sausage.
- Bake the chopped bun in the pan with a little butter, golden brown.
- Put in a sauce pan the water, vinegar, salt, tomato puree and the black pepper balls and bring to a boil for 5 min.
- Add the rolled chopped rolls one by one and simmer for 15 min.
- Remove the chopped rolls and let it cool.
- Cut the buns into thin slices and finish with tomato and parsley.
[:]