[:nl]Gehakt broodje[:en]Minced bread[:]

[:nl]

Gehakt broodje

Ingrediënten voor 4 stukken :

  •  500 gr. rundgehakt
  • 2 eieren
  • 35 gr. Chapelure
  • 3 eetlepel bloem
  • 50 ml. water
  • 15 gr. pistachenoten ongezouten en zonder omhulsel
  • 1 kleine lepel zoete paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • 1 / 4 kleine lepel kaneel
  • 2 teentjes geperst look

Afwerken :

  •  1 eetlepel fijngesneden peterselie
  • 1 eetlepel fijngesneden tomaat
  • 1 liter. Water
  • 1 teentje look
  • Zwarte peperbollen
  • 50 gr. tomaat puree
  • 2 eet lepel azijn
  • zout

Bereiden :

  1. Mix het vlees in de mixer met 50 ml water fijn.
  2. Meng het gemixte vlees en alle andere ingrediënten samen behalve de pistachenoten.
  3. Verdeel het gemengde vlees in 4 balletjes.
  4. Neem plastiek folie en maak het een beetje vochtig.
  5. Open de balletjes plat en plaats de noten mooi in een rij en rol het vlees tot een worst.
  6. Bak het gehakte broodje in de pan met een beetje boter goud bruin.
  7. Doe in een kookpan het water, azijn , zout, tomaat puree en de zwarte peper balletjes en breng aan de kook gedurende 5 min.
  8. Voeg de gerolde gehakte broodjes één per één toe en laat 15 min. sudderen.
  9. Haal de gehakte broodjes uit en laat afkoelen.
  10. Snij de broodjes in dunne sneetjes en werk af met tomaat en peterselie.

 

[:en]


Minced bread

Ingredients for 4 pieces:

  •  500 gr. minced beef
  • 2 eggs
  • 35 gr. chapelure
  • 3 tablespoon flour
  • 50 ml. water
  • 15 gr. pistachio nuts unsalted and without casing
  • 1 small spoon sweet paprika powder
  • Pepper
  • Salt
  • 1/4 small spoon cinnamon
  • 2 cloves pressed garlic

Finishing:

  •  1 tablespoon finely chopped parsley
  • 1 tablespoon chopped tomato
  • 1 litre. water
  • 1 clove garlic
  • Black pepper Balls
  • 50 gr. tomato puree
  • 2 eat spoon of vinegar
  • Salt

Prepare:

  1. Mix the meat in the mixer with 50 ml of water finely.
  2. Mix the mixed meat and all other ingredients together except the pistachio nuts.
  3. Divide the mixed meat into 4 balls.
  4. Take plastic foil and make it a little moist.
  5. Open the balls flat and place the nuts nicely in a row and roll the meat to a sausage.
  6. Bake the chopped bun in the pan with a little butter,  golden brown.
  7. Put in a sauce pan the water, vinegar, salt, tomato puree and the black pepper balls and bring to a boil for 5 min.
  8. Add the rolled chopped rolls one by one and simmer for 15 min.
  9. Remove the chopped rolls and let it cool.
  10. Cut the buns into thin slices and finish with tomato and parsley.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *