Varkensgebraad in tomaat sausje

Varkensgebraad in tomaat sausje

Ingrediënten voor 4 personen :

  •  800 gr. varkens gebraad in plakjes gesneden van 1 cm.
  • 3 teentjes look in 2 gesneden
  • 160 gr. tomaat puree
  • 3 aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 10 zwarte peper bollen (groot)
  • Boter
  • Zout
  • 2 liter water

Bereiden :

  1.  Kruid de plakjes vlees met peper en zout.
  2. Bak de gekruide plakjes in de kook pot met het boter en het look mooi bruin.
  3. Doe de peper bolletjes erbij en dek af met 2 liter water.
  4. Voeg de tomaat puree erbij en breng op smaak met peper en zout.
  5. Zet het deksel erop en laat ander halfuur  koken.
  6. Voeg de aardappel blokjes erbij en laat nog eens 25 min. koken op zacht vuur.
Serveer rijst erbij en eventueel ook gekookte worteltjes of andere groenten.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *