[:nl]
Varkensgebraad in tomaat sausje
Ingrediënten voor 4 personen :
- 800 gr. varkens gebraad in plakjes gesneden van 1 cm.
- 3 teentjes look in 2 gesneden
- 160 gr. tomaat puree
- 3 aardappels geschild en in blokjes gesneden
- 10 zwarte peper bollen (groot)
- Boter
- Zout
- 2 liter water
Bereiden :
- Kruid de plakjes vlees met peper en zout.
- Bak de gekruide plakjes in de kook pot met het boter en het look mooi bruin.
- Doe de peper bolletjes erbij en dek af met 2 liter water.
- Voeg de tomaat puree erbij en breng op smaak met peper en zout.
- Zet het deksel erop en laat ander halfuur koken.
- Voeg de aardappel blokjes erbij en laat nog eens 25 min. koken op zacht vuur.
Serveer rijst erbij en eventueel ook gekookte worteltjes of andere groenten.
[:en]
Pork Roast in tomato sauce
Ingredients for 4 people:
- 800 gr. pork roast sliced from 1 cm.
- 3 cloves garlic in 2 cut
- 160 gr. tomato puree
- 3 potatoes peeled and diced
- 10 black pepper balls (Large)
- Butter
- Salt
- 2 litres water
Prepare:
- Spice the slices of meat with salt and pepper.
- Bake the spiced slices in the boil pot with the butter and garlic brown.
- Add the pepper balls and cover with 2 litres of water.
- Add the tomato puree and spice with salt and pepper.
- Put the lid on it and let another half hour cook.
- Add the potato cubes and let it cook for another 25 min on soft fire.
Serve rice and possibly also boiled carrots or other vegetables.[:]