[:nl]Gevulde druivenbladeren [:en]Filled Grape leaves[:]

[:nl]

Gevulde druivenbladeren

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 300 gr. druivenbladeren
  • 250 gr. gehakt
  • 225 gr. risotto rijst
  • 2 el. gedroogde munt
  • 2 el. paprika poeder
  • 1 el. tomaat puree
  • peper & zout
  • 80 ml. citroensap
  • 1.5 l. water
  • 15 ml. citroensap
  • 4 teentjes look

Bereiden:

  1. Spoel de druivenbladeren af aantal keren met koud water .
  2. Spoel de rijst af met koud water.
  3. Meng het vlees, 80 ml. citroensap, 1 el. gedroogde munt, tomaat puree, paprika poeder samen met de rijst.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Neem een druif blaadje laat 1 vinger vrij en plaats een beetje van de vulling er in.
  6. Strijk de vulling horizontaal met je hand door het blaadje.
  7. Vouw de vrij gedeelte en de zijkanten op de vulling en rol goed tot de einde.
  8. Dek de bodem van een diepe pot af met enkele losse blaadjes en plaats de look en de gerolde blaadjes mooi in.
  9. Dek nog eens de geplaatste blaadjes in de pot af met enkele losse blaadjes.
  10. Plaats een passende bord omgekeerd op de gerolde druivenbladeren in de pot en dek af met 1,5 l. water.
  11. Breng de pot aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 uur koken.
  12. Voeg 15 ml. citroensap en 1 el. gedroogde munt er aan toe en laat 15 min. verder koken op zacht vuur.

TIP: serveer met een yoghurt drank.

 

 [:en]

Filled Grape leaves

Ingredients for 3 to 4 persons:

  • 300 gr. Grape leaves
  • 250 gr. minced meat
  • 225 gr. Risotto rice
  • 2 tbsp. dried mint
  • 2 tbsp. paprika powder
  • 1 tbsp. tomato puree
  • Pepper & Salt
  • 80 ml. Lemon juice
  • 1.5 L. Water
  • 15 ml. Lemon juice
  • 4 cloves garlic

Prepare:

  1. Rinse the grape leaves with cold water several times.
  2. Rinse the rice with cold water.
  3. Mix the meat, 80 ml. lemon juice, 1 tbsp. dried mint, tomato puree, paprika powder along with the rice.
  4. Spice it with salt and pepper.
  5. Take a grape petal leave 1 finger free and place a bit of stuffing in it.
  6. Iron the filling horizontally with your hand through the petal.
  7. Fold the free section and sides on the filling and roll well to the end.
  8. Cover the bottom of a deep pot with some loose leaves and place the garlic and the rolled leaves nicely.
  9. Cover again the rolled leaves in the jar with some loose leaves.
  10. Place an appropriate plate reversed on the rolled grape leaves in the jar and cover with 1,5 l. water.
  11. Bring the pot to the boil, put the heat at low temperature and let it cook for 1 hour.
  12. Add 15 ml. lemon juice and 1 tbsp of dried mint and simmer for 15 minutes on low heat.

 [:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *