Gevulde druivenbladeren

Gevulde druivenbladeren

Ingrediënten voor 3 à 4 personen:

  • 300 gr. druivenbladeren
  • 250 gr. gehakt
  • 225 gr. risotto rijst
  • 2 el. gedroogde munt
  • 2 el. paprika poeder
  • 1 el. tomaat puree
  • peper & zout
  • 80 ml. citroensap
  • 1.5 l. water
  • 15 ml. citroensap
  • 4 teentjes look

Bereiden:

  1. Spoel de druivenbladeren af aantal keren met koud water .
  2. Spoel de rijst af met koud water.
  3. Meng het vlees, 80 ml. citroensap, 1 el. gedroogde munt, tomaat puree, paprika poeder samen met de rijst.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Neem een druif blaadje laat 1 vinger vrij en plaats een beetje van de vulling er in.
  6. Strijk de vulling horizontaal met je hand door het blaadje.
  7. Vouw de vrij gedeelte en de zijkanten op de vulling en rol goed tot de einde.
  8. Dek de bodem van een diepe pot af met enkele losse blaadjes en plaats de look en de gerolde blaadjes mooi in.
  9. Dek nog eens de geplaatste blaadjes in de pot af met enkele losse blaadjes.
  10. Plaats een passende bord omgekeerd op de gerolde druivenbladeren in de pot en dek af met 1,5 l. water.
  11. Breng de pot aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 uur koken.
  12. Voeg 15 ml. citroensap en 1 el. gedroogde munt er aan toe en laat 15 min. verder koken op zacht vuur.

TIP: serveer met een yoghurt drank.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *