Gevulde druivenbladeren
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
- 300 gr. druivenbladeren
- 250 gr. gehakt
- 225 gr. risotto rijst
- 2 el. gedroogde munt
- 2 el. paprika poeder
- 1 el. tomaat puree
- peper & zout
- 80 ml. citroensap
- 1.5 l. water
- 15 ml. citroensap
- 4 teentjes look
Bereiden:
- Spoel de druivenbladeren af aantal keren met koud water .
- Spoel de rijst af met koud water.
- Meng het vlees, 80 ml. citroensap, 1 el. gedroogde munt, tomaat puree, paprika poeder samen met de rijst.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Neem een druif blaadje laat 1 vinger vrij en plaats een beetje van de vulling er in.
- Strijk de vulling horizontaal met je hand door het blaadje.
- Vouw de vrij gedeelte en de zijkanten op de vulling en rol goed tot de einde.
- Dek de bodem van een diepe pot af met enkele losse blaadjes en plaats de look en de gerolde blaadjes mooi in.
- Dek nog eens de geplaatste blaadjes in de pot af met enkele losse blaadjes.
- Plaats een passende bord omgekeerd op de gerolde druivenbladeren in de pot en dek af met 1,5 l. water.
- Breng de pot aan de kook, zet het vuur laag en laat 1 uur koken.
- Voeg 15 ml. citroensap en 1 el. gedroogde munt er aan toe en laat 15 min. verder koken op zacht vuur.
TIP: serveer met een yoghurt drank.