[:nl]
Gevulde paprika’s met burgul
Ingrediënten voor 4 personen :
- 250 gr. kalfsgehakt
- 250 gr. grof burgul
- 1 kleine lepel paprika poeder
- 1 eetlepel tomaat puree
- 2 sjalot
- 1 witte ui
- 3 tomaat
- Peper
- Zout
- 10 rode punt paprika’s (of 5 rode vlees paprika’s)
- 2 teentjes look
- Sap van 2 citroenen
- 4 vlees tomaten grote blokken gesneden
Bereiden :
- Mix de sjalotten en de tomaten samen.
- Meng de burgul samen met het gehakt, tomaat puree, paprika poeder, peper, zout en het citroen sap goed door elkaar.
- Was de paprika’s goed met koud water en snij de achter kant er van af en haal de zaadjes er uit met de hand. Pas op om de paprika niet te laten barsten. Spoel nog eens de binnen kant met koud water tot dat alle pitjes eruit zijn.
- Vul met de burgul en gehakt mengsel de helft van de paprika’s op.
- Neem een kookpot en snij de ui in grove stukken en doe ze samen met de knoflook erin , plaats de gevulde paprika’s mooi erin en dek af met water tot de paprika’s volledig gedekt zijn en zet het deksel op de pot en breng aan de kook op middelmatig vuurtje gedurende 1 uur.
- Voeg 1 eetlepel gedroogde munt, voeg indien nodig nog zout aan toe en laat nog 15 min. koken op een zacht vuurtje met het deksel erop.
- Zet het vuur uit en laat 15 min. rusten.
- Giet de saus uit in een diepe kom, let hierbij op dat de paprika’s er niet uit vallen.
- Serveer de paprika’s met een beetje van het kook vocht.
Tip :
Serveer in een aparte kom een beetje los geklopte yoghurt erbij.
[:en]
Stuffed peppers with burgul
Ingredients for 4 people:
- 250 gr. veal minced meat
- 250 gr. coarse burgul
- 1 small spoon of paprika powder
- 1 tablespoon of tomato puree
- 2 shallots
- 1 white onion
- 3 tomato
- pepper
- salt
- 10 red point peppers (or 5 red meat peppers)
- 2 cloves of garlic
- juice of 2 lemons
- 4 meat tomatoes cut large blocks
Prepare:
- Mix the shallots and the tomatoes together.
- Mix the burgul together with the minced meat, tomato puree, paprika powder, pepper, salt and the lemon juice.
- Wash the peppers well with cold water and cut the back side off and remove the seeds by hand. Be careful not to let the pepper burst. Rinse again the inside with cold water until all the seeds are out.
- Fill in half of the peppers with the burgul and minced mixture.
- Take a cooking pot and cut the onion into large pieces and put them together with the garlic in it, place the stuffed peppers nicely in it and cover with water until the peppers are completely covered and put the lid on the pot and bring to the boil on average fire for 1 hour.
- Add 1 tablespoon of dried mint, add salt if necessary and cook for 15 minutes on a low heat with the lid on.
- Turn off the heat and let it rest for 15 minutes.
- Pour the sauce into a deep bowl, making sure that the peppers do not fall out.
- Serve the peppers with a little of the cooking juice.
Tip :
Serve a little loose yogurt in a separate bowl[:]