Gevulde paprika’s met burgul
Ingrediënten voor 4 personen :
- 250 gr. kalfsgehakt
- 250 gr. grof burgul
- 1 kleine lepel paprika poeder
- 1 eetlepel tomaat puree
- 2 sjalot
- 1 witte ui
- 3 tomaat
- Peper
- Zout
- 10 rode punt paprika’s (of 5 rode vlees paprika’s)
- 2 teentjes look
- Sap van 2 citroenen
- 4 vlees tomaten grote blokken gesneden
Bereiden :
- Mix de sjalotten en de tomaten samen.
- Meng de burgul samen met het gehakt, tomaat puree, paprika poeder, peper, zout en het citroen sap goed door elkaar.
- Was de paprika’s goed met koud water en snij de achter kant er van af en haal de zaadjes er uit met de hand. Pas op om de paprika niet te laten barsten. Spoel nog eens de binnen kant met koud water tot dat alle pitjes eruit zijn.
- Vul met de burgul en gehakt mengsel de helft van de paprika’s op.
- Neem een kookpot en snij de ui in grove stukken en doe ze samen met de knoflook erin , plaats de gevulde paprika’s mooi erin en dek af met water tot de paprika’s volledig gedekt zijn en zet het deksel op de pot en breng aan de kook op middelmatig vuurtje gedurende 1 uur.
- Voeg 1 eetlepel gedroogde munt, voeg indien nodig nog zout aan toe en laat nog 15 min. koken op een zacht vuurtje met het deksel erop.
- Zet het vuur uit en laat 15 min. rusten.
- Giet de saus uit in een diepe kom, let hierbij op dat de paprika’s er niet uit vallen.
- Serveer de paprika’s met een beetje van het kook vocht.
Tip :
Serveer in een aparte kom een beetje los geklopte yoghurt erbij.