Naar de inhoud springen
Kebeh met olijf olië
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 gr. fijne burgul
- 200 ml. olijf olie
- 6 tomaat
- 1 ui
- 2 el. tomaat puree
- 3 el. peterselie
- 2 el. zoete paprika poeder
- peper en zout
Bereiden:
Maak de saus:
- Hak de tomaten en de ui in fijne stukken.
- Warm de olijf olie op in een kook pot en bak de ui glanzend in.
- Voeg de gehakte tomaten erbij , zet het deksel erop en laat 45 min. op zachte vuur koken.
- Kruid af met peper, zout en de paprika poeder en voeg de tomaat puree er aan toe.
- Doe de burgul in een diepe kom en verdeel 3/4 van de saus er op , laat 5 à 8 min. lauw worden.
- Kneed de burgul met de saus gedurende 5 tal min. voeg de peterselie en de rest van de saus erbij.
- Kneed nog maal alles goed door elkaar .
- Serveer de kebeh eventueel in een ronde vorm of vierkant vorm met een frisse salade erbij.