[:nl]Kebeh met olijf olië[:en]Kebeh with olive oil[:]

[:nl]

Kebeh met olijf olië

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr. fijne burgul
  • 200 ml. olijf olie
  • 6 tomaat
  •   1 ui
  • 2 el. tomaat puree
  • 3 el. peterselie
  • 2 el. zoete paprika poeder
  • peper en zout

Bereiden:

Maak de saus:
  1. Hak de tomaten en de ui in fijne stukken.
  2. Warm de olijf olie op in een kook pot en bak de ui glanzend in.
  3. Voeg de gehakte tomaten erbij , zet het deksel erop en laat 45 min. op zachte vuur koken.
  4. Kruid af met peper, zout en de paprika poeder en voeg de tomaat puree er aan toe.
  5. Doe de burgul in een diepe kom en verdeel 3/4 van de saus er op , laat 5 à 8 min. lauw worden.
  6. Kneed de burgul met de saus gedurende 5 tal min. voeg de peterselie en de rest van de saus erbij.
  7. Kneed nog maal alles goed door elkaar .
  8. Serveer de kebeh eventueel in een ronde vorm of vierkant vorm met een frisse salade erbij.

[:en]

Kebeh with olive oil


Ingredients for 4 people:

  • 200 gr. fine burgul
  • 200 ml. olive oil
  • 6  tomato
  • 1  onion
  • 2 tbsp.  tomato puree
  • 3 tbsp.  parsley
  • 2 tbsp.  sweet paprika powder
  • pepper and salt


Prepare:

Make the sauce:
  1. Chop the tomatoes and the onion into fine pieces.
  2. Heat the olive oil in a cooking pot and fry the onion.
  3. Add the chopped tomatoes, put the lid on it and cook for 45 minutes on a low heat.
  4. Season with pepper, salt and paprika powder and add the tomato puree.
  5. Put the burgul in a deep bowl and divide 3/4 of the sauce on it, let it be lukewarm for 5 to 8 minutes.
  6. Knead the burgul with the sauce for 5 min. Add the parsley and the rest of the sauce to it.
  7. Knead everything together well again.
  8. Serve the kebeh in a round shape or square shape with a fresh salad.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *