[:nl]
Kebeh met olijf olië
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 gr. fijne burgul
- 200 ml. olijf olie
- 6 tomaat
- 1 ui
- 2 el. tomaat puree
- 3 el. peterselie
- 2 el. zoete paprika poeder
- peper en zout
Bereiden:
Maak de saus:
- Hak de tomaten en de ui in fijne stukken.
- Warm de olijf olie op in een kook pot en bak de ui glanzend in.
- Voeg de gehakte tomaten erbij , zet het deksel erop en laat 45 min. op zachte vuur koken.
- Kruid af met peper, zout en de paprika poeder en voeg de tomaat puree er aan toe.
- Doe de burgul in een diepe kom en verdeel 3/4 van de saus er op , laat 5 à 8 min. lauw worden.
- Kneed de burgul met de saus gedurende 5 tal min. voeg de peterselie en de rest van de saus erbij.
- Kneed nog maal alles goed door elkaar .
- Serveer de kebeh eventueel in een ronde vorm of vierkant vorm met een frisse salade erbij.
[:en]
Kebeh with olive oil
Ingredients for 4 people:
- 200 gr. fine burgul
- 200 ml. olive oil
- 6 tomato
- 1 onion
- 2 tbsp. tomato puree
- 3 tbsp. parsley
- 2 tbsp. sweet paprika powder
- pepper and salt
Prepare:
Make the sauce:
- Chop the tomatoes and the onion into fine pieces.
- Heat the olive oil in a cooking pot and fry the onion.
- Add the chopped tomatoes, put the lid on it and cook for 45 minutes on a low heat.
- Season with pepper, salt and paprika powder and add the tomato puree.
- Put the burgul in a deep bowl and divide 3/4 of the sauce on it, let it be lukewarm for 5 to 8 minutes.
- Knead the burgul with the sauce for 5 min. Add the parsley and the rest of the sauce to it.
- Knead everything together well again.
- Serve the kebeh in a round shape or square shape with a fresh salad.
[:]