Kebeh met olijf olië

Kebeh met olijf olië

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr. fijne burgul
  • 200 ml. olijf olie
  • 6 tomaat
  •   1 ui
  • 2 el. tomaat puree
  • 3 el. peterselie
  • 2 el. zoete paprika poeder
  • peper en zout

Bereiden:

Maak de saus:
  1. Hak de tomaten en de ui in fijne stukken.
  2. Warm de olijf olie op in een kook pot en bak de ui glanzend in.
  3. Voeg de gehakte tomaten erbij , zet het deksel erop en laat 45 min. op zachte vuur koken.
  4. Kruid af met peper, zout en de paprika poeder en voeg de tomaat puree er aan toe.
  5. Doe de burgul in een diepe kom en verdeel 3/4 van de saus er op , laat 5 à 8 min. lauw worden.
  6. Kneed de burgul met de saus gedurende 5 tal min. voeg de peterselie en de rest van de saus erbij.
  7. Kneed nog maal alles goed door elkaar .
  8. Serveer de kebeh eventueel in een ronde vorm of vierkant vorm met een frisse salade erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *