[:nl]
Pittige kip met rijst
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gr. kip in blokjes
- 250 gr. Parijse champignon
- 1 gele paprika
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 2 uien
- witte peper en zout
- boter
- 2 kl. pittige kruiden ( of kip kruiden )
Bereiden:
- Snij al de groenten in reepjes behalve de champignon in vier snijden.
- Verhit een bak pan en doe er een scheutje zonnebloem olie en een flinke lepel boter er in.
- Begin eerst met de uien te bakken en vervolgens de rest van de groenten en als laatste de champignon.
- Roer en bak de groentjes op hoge temperatuur en voeg wat boter als het nodig is ( om te voorkomen dat de groentjes verbranden ).
- Leg de gebakken groenten aan de kant, voeg wat flinke eet lepel boter in de pan en bak de kip goud bruin.
- Voeg de gebakken groenten en de kruiden aan de kip, meng alles goed en zet een deksel er op en laat 5 min. zachtjes koken.
- Serveer samen met de rijst en het kook vocht.
[:en]
Spicy chicken with rice
Ingredients for 4 people:
- 500 gr. chicken in cubes
- 250 gr. parisian mushroom
- 1 yellow pepper
- 1 red pepper
- 1 green pepper
- 2 onions
- white pepper and salt
- butter
- 2 kl. spicy herbs (or chicken herbs)
Prepare:
- Cut all the vegetables into strips except for the mushroom cut it into four.
- Heat a frying pan and add a dash of sunflower oil and a good spoonful of butter.
- First start bake the onions and then the rest of the vegetables and finally the mushroom.
- Stir fry the vegetables at high temperature and add some butter if necessary (to prevent the vegetables to burn).
- Place the fried vegetables on the side, add some big spoonful of butter and fry the chicken golden brown.
- Add the fried vegetables and herbs to the chicken, mix well and put a lid on it and let it cook gently for 5 minutes.
- Serve together with the rice and the baking juice.
[:]