[:nl]Belegde broodje met humus[:en]Sandwich with Humus[:]

[:nl]

Belegde broodje met humus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 blik kikkererwten ( 500 gr. )
  • 1 teentje knoflook
  • het sap van 1 citroen
  • zout
  • 9 eetlepels thaine ( sesampasta)
  • 170 ml water

Voor de afwerking ( hoeveelheid groentjes vrij van keuze ):

  • zoete paprika poeder
  • komijn
  • scheutje olijf olie
  • fijn gesneden blokjes tomaat
  • fijn gesneden komkommer
  • fijn gesneden augurken
  • rode ui in ringen gesneden
  • enkele blaadjes munt
  • tuinkers

Tip: De hoeveelheid groentjes hangt af van de grote van het brood.

 

Bereiden:

  1. Spoel de erwten onder koude water
  2. Mix de erwten samen met de knoflook, zout, water, thaine en het citroen sap
  3. Smeer mooi op een broodje  en werk af met paprika poeder en de komijn,  olijf olie en vervolgens de rest van de groentjes.

Tip: je kan het ook serveren als een hapje op klein sneetje brood,  begin met humus,  komijn,  paprika poeder,  scheutje olijfolie en volgens de rest van de groentjes.

 

 

 

 [:en]

 

Sandwich with Humus

Ingredients for 4 people:

  • 1 tin chickpeas (500 gr.)
  • 1 clove Garlic
  • The juice of 1 lemon
  • Salt
  • 9 tablespoons tahin (sesame paste)
  • 170 ml water

For the finish (quantity of vegetables free of choice):

  • Sweet paprika Powder
  • Cumin
  • Dish of olive oil
  • Finely carved diced tomato
  • Finely sliced cucumber
  • Finely sliced pickles
  • Red onion cut into rings
  • Single mint leaves
  • Garden cress

TIP: The amount of vegetables depends on the size of the bread.

Prepare:

  1. Rinse the peas under cold water.
  2. Mix the peas together with the garlic, salt, water, tahin and the lemon juice.
  3. Spread nicely on a bun and finish with paprika and cumin, olive oil and then the rest of the vegetables.

TIP: You can also serve it as a snack on small slice of bread, start with humus, cumin, paprika, drizzle of olive oil and according to the rest of the vegetables.[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *