[:nl]Kenafeh met zure room[:en]Kenafeh with sour cream[:]

[:nl]

Kenafeh met zure room

Ingrediënten voor 4 personen:

Ingrediënten voor suiker water:

  • 400 gr. kristal suiker
  • 800 ml. water
  • 1/4 kl. citroen zuur
  • 2 el. blossom water (ook te verkrijgen in ene of andere Turkse of Marokkaanse winkel )

Ingrediënten voor de Kenafeh:

  • 500 gr. Kenafeh ( je kan de kenafeh gemakkijk vinden bij de ene van Turkse of Marokkaanse winkel )
  • 500 gr. zure room 
  • 250 gr. boter

Bereiden:

  1. Begin eerst met het suiker water te bereiden ( liefst één dag voor af en leg het in de koel kast  ).
  2. Breng het suiker en het water aan de kook, op het moment van de kook voeg de blossom water en het citroen zuur aan toe, zet het vuur af en laat het koud worden.
  3.  Meng de kenafeh met de boter en mix ze goed in de keuken robot.
  4. Be-boter een ronde oven schaal van 30 cm. lang en verdeel 3/4 van de gemixte Kenafeh er in.
  5. Strijk de zure room op de kenafeh en verdeel van de over gebleven gemixte kenafeh er op.
  6. Zet de Kenafeh in de voor verwarmde oven van 200° gedurende 30 tot 35 min. lang.
  7. Neem een groter ronde oven schaal en draai de gebakken kenafeh er in en giet het koude water suiker gelijkmatig er op.

Serveer: werk af met fijn gemalen pistache noten .

 [:en]

Kenafeh with sour cream

Ingredients for 4 people:

Ingredients for sugar water:

  • 400 gr. crystal sugar
  • 800 ml. water
  • 1/4 kl. citric acid
  • 2 tbsp. blossom water (also available in one or other Turkish or Moroccan shop)

Ingredients for the Kenafeh:

  • 500 gr. Kenafeh (you can easily find the kenafeh at one of Turkish or Moroccan shops)
  • 500 gr. sour cream
  • 2500 gr. butter

Prepare:

  1. First start by preparing the sugar water (preferably one day before and put it in the refrigerator).
  2. Bring the sugar and water to boil, at the time of cooking add the blossom water and the lemon acid, turn off the heat and let it get cold.
  3. Mix the kenafeh with the butter and mix well in the kitchen robot.
  4.  butter the oven dish of 30 cm. long and divide 3/4 of the mixed Kenafeh into it.
  5. Spread the sour cream on the kenafeh and distribute the remaining mixed kenafeh on it.
  6. Place the Kenafeh in the preheated 200 ° oven for 30 to 35 minutes.
  7. Take a larger round oven dish and turn the fried kenafeh in and pour the cold water evenly on it.

Serve: finish with finely ground pistachio nuts.[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *