Sesam toastjes
Ingrediënten :
- 290 gr. tarwe bloem
- 110 gr. suiker
- 110 ml. zonnebloem olie
- 110 ml. melk
- 100 gr. zetmeel
- ¼ koffie lepel zout
- 1 koffie lepel prunus mahaleb
- 1 eitje
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
Afwerking ingrediënten
- 250 ml. melk
- 1 ei
- ¼ koffie lepel azijn
- 300 gr. sesam zaadjes
Bereiden :
- Meng alle droge ingrediënten samen in een kom behalve de suiker.
- Klop de suiker, olie, melk en het ei samen gedurende 2 min. met de klopper.
- Voeg de bloem en de rest van de ingrediënten samen bij het mengsel en kneed 5 min. in de kneed robot.
- Dek de deeg goed af en laat 1 u. rusten.
Bakken :
- Klop het ei, melk, azijn met een vork.
- Verwarm de oven 10 min op voorhand op 160°C.
- Verdeel het deeg in kleine stukken.
- Rol het deeg open met je hand in stokjes van max 1 cm dik, lengte 20 cm ( hoe dunner hoe knapperiger ).
- Dip het deeg in het melk beslag en dan in de sesam zaadjes en plaats ze op een ovenplank met bakpapier.
- Plaats de ovenplank onderaan in de oven en na 2 min zet de temperatuur op 180°C.
- Wanneer de onderkant mooi bruin is verplaats de ovenplank in de bovenste plaats tot de toastjes mooi bruin kleuren.
Lekker met een heel klein beetje honing er op op het einde in de over
super lekker