[:nl]
Sesam toastjes
Ingrediënten :
- 290 gr. tarwe bloem
- 110 gr. suiker
- 110 ml. zonnebloem olie
- 110 ml. melk
- 100 gr. zetmeel
- ¼ koffie lepel zout
- 1 koffie lepel prunus mahaleb
- 1 eitje
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
Afwerking ingrediënten
- 250 ml. melk
- 1 ei
- ¼ koffie lepel azijn
- 300 gr. sesam zaadjes
Bereiden :
- Meng alle droge ingrediënten samen in een kom behalve de suiker.
- Klop de suiker, olie, melk en het ei samen gedurende 2 min. met de klopper.
- Voeg de bloem en de rest van de ingrediënten samen bij het mengsel en kneed 5 min. in de kneed robot.
- Dek de deeg goed af en laat 1 u. rusten.
Bakken :
- Klop het ei, melk, azijn met een vork.
- Verwarm de oven 10 min op voorhand op 160°C.
- Verdeel het deeg in kleine stukken.
- Rol het deeg open met je hand in stokjes van max 1 cm dik, lengte 20 cm ( hoe dunner hoe knapperiger ).
- Dip het deeg in het melk beslag en dan in de sesam zaadjes en plaats ze op een ovenplank met bakpapier.
- Plaats de ovenplank onderaan in de oven en na 2 min zet de temperatuur op 180°C.
- Wanneer de onderkant mooi bruin is verplaats de ovenplank in de bovenste plaats tot de toastjes mooi bruin kleuren.
[:en]
Sesame Toast
Ingredients:
- 290 gr. wheat flour
- 110 gr. sugar
- 110 ml. Sunflower oil
- 110 ml. milk
- 100 gr. starches
- ¼ coffee spoon Salt
- 1 teaspoon Prunus mahaleb
- 1 egg
- 1 sachet of vanilla sugar
- 1 sachet baking powder
Finishing Ingredients:
- 250 ml. milk
- 1 egg
- ¼ coffee spoon vinegar
- 300 gr. sesame seeds
Prepare:
- Mix all dry ingredients together in a bowl except the sugar.
- Whisk the sugar, oil, milk and the egg together for 2 min with the beater.
- Add the flour and the rest of the ingredients together at the mixture and knead 5 min. into the kneading robot.
- Cover the dough well and let rest 1 U.
Baking:
- Beat the egg, milk, vinegar with a fork.
- Pre-heat the oven 10 min in advance at 160 °c.
- Divide the dough into small pieces.
- Roll the dough open with your hand in sticks of max 1 cm thick, length 20 cm (the thinner the crisper).
- Dip the dough into the milk batter and then into the sesame seeds and place them on a furnace shelf with baking paper.
- Place the oven shelf at the bottom of the oven and after 2 min set the temperature to 180 °c.
- When the bottom is pretty brown move the oven shelf in the top place until the toasts tan nicely.
[:]
Lekker met een heel klein beetje honing er op op het einde in de over
super lekker