Sesam toastjes

[:nl]

Sesam toastjes

Ingrediënten :

  •  290 gr. tarwe bloem
  •  110 gr. suiker
  •  110 ml. zonnebloem olie
  •  110 ml. melk
  •  100 gr. zetmeel
  •  ¼ koffie lepel zout
  •  1 koffie lepel prunus mahaleb
  •  1 eitje
  •  1 zakje vanille suiker
  •  1 zakje bakpoeder

Afwerking ingrediënten

  •  250 ml. melk
  • 1 ei
  •  ¼ koffie lepel azijn
  •  300 gr. sesam zaadjes
Bereiden :
  1.  Meng alle droge ingrediënten samen in een kom behalve de suiker.
  2.  Klop de suiker, olie, melk en het ei samen gedurende 2 min. met de klopper.
  3.  Voeg de bloem en de rest van de ingrediënten samen bij het mengsel en kneed 5 min. in de kneed   robot.
  4.  Dek de deeg goed af en laat 1 u. rusten.
Bakken :
  1.  Klop het ei, melk, azijn met een vork.
  2.  Verwarm de oven 10 min op voorhand op 160°C.
  3.  Verdeel het deeg in kleine stukken.
  4.  Rol het deeg open met je hand in stokjes van max 1 cm dik, lengte 20 cm ( hoe dunner hoe knapperiger ).
  5.  Dip het deeg in het melk beslag en dan in de sesam zaadjes en plaats ze op een ovenplank met bakpapier.
  6.  Plaats de ovenplank onderaan in de oven en na 2 min zet de temperatuur op 180°C.
  7.  Wanneer de onderkant mooi bruin is verplaats de ovenplank in de bovenste plaats tot de toastjes mooi bruin kleuren.

 [:en]


Sesame Toast

Ingredients:

  •  290 gr. wheat flour
  •  110 gr. sugar
  •  110 ml. Sunflower oil
  •  110 ml. milk
  •  100 gr. starches
  •  ¼ coffee spoon Salt
  •  1 teaspoon Prunus mahaleb
  • 1 egg
  •  1 sachet of vanilla sugar
  •  1 sachet baking powder

Finishing Ingredients:

  •  250 ml. milk
  • 1 egg
  •  ¼ coffee spoon vinegar
  • 300 gr. sesame seeds

Prepare:

  1. Mix all dry ingredients together in a bowl except the sugar.
  2.  Whisk the sugar, oil, milk and the egg together for 2 min with the beater.
  3.  Add the flour and the rest of the ingredients together at the mixture and knead 5 min. into the kneading robot.
  4.  Cover the dough well and let rest 1 U.

Baking:

  1.  Beat the egg, milk, vinegar with a fork.
  2.  Pre-heat the oven 10 min in advance at 160 °c.
  3.  Divide the dough into small pieces.
  4.  Roll the dough open with your hand in sticks of max 1 cm thick, length 20 cm (the thinner the crisper).
  5.  Dip the dough into the milk batter and then into the sesame seeds and place them on a furnace shelf with baking paper.
  6.  Place the oven shelf at the bottom of the oven and after 2 min set the temperature to 180 °c.
  7.  When the bottom is pretty brown move the oven shelf in the top place until the toasts tan nicely.

[:]

2 gedachten over “Sesam toastjes”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *