Suiker broodje met thaine

Suiker broodje met thaine

Ingrediënten voor 12 broodjes:

  • 500 gr. bloem
  • 2 el. suiker
  • 1 kl. instant gist
  • 250 ml. water
  • snuifje zout

Voor de vulling:

  • 400 gr. suiker
  • 3 kl. kaneel
  • 665 gr. thaine
  • 120 ml. olijf olie

Bereiden:

  1. Los de gist op met het water en voeg de bloem , suiker en zout erbij en kneed 5 tal min.
  2. Verdeel het deeg in bolletjes van 60 gr.
  3. Dek het deeg af met een vochtige keuken doek en laat 1 uur reizen op een warme plaats.
  4. Bereid ondertussen de vulling , los de tahin met de olie op .
  5. Voeg de suiker en de kaneel er bij en meng goed door elkaar.
  6. Verdeel het deeg in bolletjes van 60 gr. en rol de bolletjes open in een halve cm. dikte.
  7. Strijk 2 el. tahin saus open en 2 el. suiker kaneel mengsel op.
  8. Rol het deeg opnieuw tot een mooie lang worst.
  9. Draai het begin van de gerolde deeg naar de binnen kant en blijf draaien tot je de vorm krijgt zoals op foto nr. 3.
  10.  Rol het deeg  plat tot 1 cm. dikte.
  11. Plaats het platte deeg op de ovenplaat en bak in voor verwarmde oven op 180° 13 à 14 min.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *