Suiker broodje met thaine
Ingrediënten voor 12 broodjes:
- 500 gr. bloem
- 2 el. suiker
- 1 kl. instant gist
- 250 ml. water
- snuifje zout
Voor de vulling:
- 400 gr. suiker
- 3 kl. kaneel
- 665 gr. thaine
- 120 ml. olijf olie
Bereiden:
- Los de gist op met het water en voeg de bloem , suiker en zout erbij en kneed 5 tal min.
- Verdeel het deeg in bolletjes van 60 gr.
- Dek het deeg af met een vochtige keuken doek en laat 1 uur reizen op een warme plaats.
- Bereid ondertussen de vulling , los de tahin met de olie op .
- Voeg de suiker en de kaneel er bij en meng goed door elkaar.
- Verdeel het deeg in bolletjes van 60 gr. en rol de bolletjes open in een halve cm. dikte.
- Strijk 2 el. tahin saus open en 2 el. suiker kaneel mengsel op.
- Rol het deeg opnieuw tot een mooie lang worst.
- Draai het begin van de gerolde deeg naar de binnen kant en blijf draaien tot je de vorm krijgt zoals op foto nr. 3.
- Rol het deeg plat tot 1 cm. dikte.
- Plaats het platte deeg op de ovenplaat en bak in voor verwarmde oven op 180° 13 à 14 min.