[:nl]Suiker broodje met thaine[:en]Sugar rolls with thaine[:]

[:nl]

Suiker broodje met thaine

Ingrediënten voor 12 broodjes:

  • 500 gr. bloem
  • 2 el. suiker
  • 1 kl. instant gist
  • 250 ml. water
  • snuifje zout

Voor de vulling:

  • 400 gr. suiker
  • 3 kl. kaneel
  • 665 gr. thaine
  • 120 ml. olijf olie

Bereiden:

  1. Los de gist op met het water en voeg de bloem , suiker en zout erbij en kneed 5 tal min.
  2. Verdeel het deeg in bolletjes van 60 gr.
  3. Dek het deeg af met een vochtige keuken doek en laat 1 uur reizen op een warme plaats.
  4. Bereid ondertussen de vulling , los de tahin met de olie op .
  5. Voeg de suiker en de kaneel er bij en meng goed door elkaar.
  6. Verdeel het deeg in bolletjes van 60 gr. en rol de bolletjes open in een halve cm. dikte.
  7. Strijk 2 el. tahin saus open en 2 el. suiker kaneel mengsel op.
  8. Rol het deeg opnieuw tot een mooie lang worst.
  9. Draai het begin van de gerolde deeg naar de binnen kant en blijf draaien tot je de vorm krijgt zoals op foto nr. 3.
  10.  Rol het deeg  plat tot 1 cm. dikte.
  11. Plaats het platte deeg op de ovenplaat en bak in voor verwarmde oven op 180° 13 à 14 min.

 [:en]

Sugar rolls with tahin

Ingredients for 12 rolls:

  • 500 gr. flour
  • 2 tbsp. sugar
  • 1 smallspoon instant yeast
  • 250 ml. water
  • pinch of salt

For the filling:

  • 400 gr. sugar
  • 3 smallspoon cinnamon
  • 665 gr. thaine
  • 120 ml. olive oil

Prepare:

  1. Dissolve the yeast with the water and add the flour, sugar and salt and knead 5 min.
  2. Divide the dough into balls of 60 gr.
  3. Cover the dough with a moist kitchen cloth and leave for 1 hour rising at a warm place.
  4. Meanwhile prepare the filling, dissolve the tahin with the oil.
  5. Add the sugar and the cinnamon and mix well together.
  6. Divide the dough into balls of 60 gr. and roll the balls open to half cm thick.
  7. smear 2 tbsp. tahin sauce open and 2 tbsp. sugar cinnamon mixture on it.
  8. Roll the dough again to a nice long sausage.
  9. Turn the beginning of the rolled dough to the inner side and keep spinning until you get a snail shape.
  10.  Roll the dough with the snail shape flat in 1 cm. thick.
  11. Place the flat dough in the oven plate and bake in pre-heated oven at 180 ° 13 to 14 min.

[:]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *